Valga haiglas saab nüüd samuti viiruseproove anda

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Valga haigla juht Margus Ulst kinnitas, et ühtegi koroonapatsienti neil ravil pole.
Valga haigla juht Margus Ulst kinnitas, et ühtegi koroonapatsienti neil ravil pole. Foto: Tiit Loim/Lõuna-Eesti Postimees

Valga haigla pakub nüüd ka võimalust anda koronaviiruse proove. Seda saab teha ainult perearsti saatekirja alusel.

Haigla suhtleb pärast perearsti sellesisulist pöördumist ise patsiendiga ja lepib kokku kellaaja.

Proove võetakse tööpäeviti kella 13-14 Valga haigla estakaadi peal EMO pretriaaži ukse juures. Sissesõit on Peetri tänavalt J. Kuperjanovi tänava poolt. Ligipääs on tähistatud sildiga COVID.

Soovitatav on patsiendil kohale tulla autoga. Ära ei saadeta ka jalgsi tulijaid. Seejuures tule aga hoida järjekorda ning distantsi inimeste ja autodega.

Patsiendil, kes analüüsi annab, peab olema kaasas mõni isikut tõendav dokument. Maksimaalselt võetakse 20 proovi päevas. Proovid analüüsitakse Tartu Ülikooli kliinikumis. Analüüside vastused on nähtavad haigla infosüsteemis e-HL ja e-Tervises.

Valga haiglajuht Margus Ulst ütles, et kuigi tänahommikuse seisuga on saanud kinnituse kahe Valgamaa inimese nakatumine koroonaviirusesse, ei ole tema andmetel positiivsed proovid antud Valga haiglas. "Samuti pole meil ravil ühtegi koroonapatsienti."

Võru külje all asuvas Lõuna-Eesti haiglas tehakse teste alates reedest iga päev. «Kõigepealt lepib perearst meiega kokku, keda soovib saata, seejärel öeldakse inimesele, mis kellaks ta peab tulema,» on selgitanud haiglajuht Arvi Vask.

Kohaletulemiseks peab kasutama oma transporti. Kindlasti ei tohi nakkuskahtlusega isik kasutada ühistransporti ega tulla kohale jalgsi.

Proove võetakse haigla taga eraldi sissepääsu juures trepi peal. Proov pannakse seejärel isikuandmetega kilekotti ja saadetakse Tartu Ülikooli kliinikumi laborisse.

Põlva haigla testib haiglajuht Margot Bergmanni sõnul madala riskiga patsiente, kes on pöördunud erakorralise meditsiini osakonda või saabunud kiirabiga. Perearsti saatekirja alusel saavad aga Põlva maakonna inimesed proove minna andma Tartusse.

Võru külje all asuvas Lõuna-Eesti haiglas algas proovide võtmine juba eelmise nädala reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles