Eksamid lükkuvad edasi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Edasi lükkub ka emakeele riigieksam.
Edasi lükkub ka emakeele riigieksam. Foto: Marko Saarm

Haridus- ja teadusministeerium otsustas, et eriolukorra tõttu lükatakse edasi põhikooli ja gümnaasiumi lõpueksamid. Eriolukorras ei saa teha ka keeletasemeeksameid, teste ega tasemetöid. Uued eksamiajad sõltuvad eriolukorra kestusest.

Haridus- ja teadusminister Mailis Reps märkis, et uute eksamiaegade määramisel lähtutakse sellest, et õpilastel ja õpetajatel oleks piisavalt aega eksamitele häälestuda. «Kindlasti ei alusta me eksameid varem kui kaks nädalat pärast tavapärase õppekorralduse taastamist,» sõnas Reps. Minister lisas, et kaugõpe jätkub esialgu veel vähemalt kaks nädalat, aga suure tõenäosusega aprilli lõpuni.

Juhul kui eriolukorra kestust pikendatakse ning see ulatub suvevaheaja alguseni, peab ministeerium otstarbekaks, et koolid lõpetatakse jooksvate hinnete alusel.

Gümnaasiumi, kutseõppeasutusse ja kõrgkooli vastuvõtmise tingimused määrab iga haridusasutus ise. Juba praegu on nii ülikoolid kui ka paljud gümnaasiumid ministeeriumile kinnitanud, et nad tegelevad sobilike lahenduste otsimisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles