Päästjatel oli tegemist nii põlengute kui õlireostusega

LEPM
Copy
26. märtsil kell 10.57 reageerisid päästjad Räpina valda Parapalu külas tekkinud õlireostusele. Kohapeal selgus, et veoki vooliku purunemise tõttu oli maha voolanud hüdroõli.
26. märtsil kell 10.57 reageerisid päästjad Räpina valda Parapalu külas tekkinud õlireostusele. Kohapeal selgus, et veoki vooliku purunemise tõttu oli maha voolanud hüdroõli. Foto: Lõuna päästekeskus

Eile tuli päästjatel Lõuna-Eestis likvideerida õlireostus, samuti kõrvaldada kraavi vajunud veoautol süttimisoht. Lisaks tuli neil tegelda kulupõlengutega. Demineerijad aga tegid kahjutuks kaks mürsku.
 

26. märtsil kell 10.57 reageerisid päästjad Räpina valda Parapalu külas tekkinud õlireostusele. Kohapeal selgus, et veoki vooliku purunemise tõttu oli maha voolanud hüdroõli. Päästjad peatasid reostuse leviku. Reostuse tagajärgede lõpliku kõrvaldamisega jäi tegelema veoki omanik.

26. märtsil reageerisid Valga maakonna päästjad kahele kulupõlengule.

Kella 13.58 ajal põles Valgas Viadukti tänava piirkonnas 5 hektarit raudteeäärset kulu ja põleng levis ka metsaalusesse. Päästjad kustutasid tulekahju maasikusõidukite ATV ja UTV abil, millel kustutusvarustus. Põlengu kustutamine võttis ligi poolteist tundi aega.

Kella 16.52 ajal põletati Otepää vallas Sarapuu külas lõkkes vana ehitise jäätmeid ja katuseroove, millest süttis ümbruses kulu. Päästjad kustutasid tulekahju.

26. märtsil kell 08.48 tuli päästjatele väljakutse Rõuge valda Misso alevikku, kus koormaga veoauto oli kraavi vajunud. Päästjad likvideerisid süttimisohu ja lekke ning vabastasid tee liikluseks. 26. märtsil kell 16.49 teatati, et Võru linnas Sulevi tänaval on ruumides suits. Kohapeal selgus, et pelletikatla suitsugaasid olid juhitud vanasse kivikorstnasse, kus oli süttinud tahm. Suits sattus ruumidesse korstnasse sisse põlenud augu kaudu. Päästekeskuse ohutusjärelevalve inspektor Roman Abubikirov juhib tähelepanu, et pelletil töötavale küttekoldele on vaja happekindlat korstent ja vana kivikorsten selleks ei sobi. Happeliste suitsugaaside tõttu vana kivikorsten laguneb ja muutub tuleohtlikuks. Tuleohutuse seaduse alusel tuleb küttesüsteem projekteerida ja paigaldada ning seda tuleb kontrollida ja hooldada vastavalt tehnilisele normile ja tootja juhisele ning ohutusnõuetes ettenähtule selliselt, et küttesüsteem täidaks oma otstarvet ja oleks välistatud tulekahju tekkimine ning plahvatus või muu õnnetus.

26. märtsil kell 16.49 teatati, et Võru linnas Sulevi tänaval on ruumides suits. Kohapeal selgus, et pelletikatla suitsugaasid olid juhitud vanasse kivikorstnasse, kus oli süttinud tahm.
26. märtsil kell 16.49 teatati, et Võru linnas Sulevi tänaval on ruumides suits. Kohapeal selgus, et pelletikatla suitsugaasid olid juhitud vanasse kivikorstnasse, kus oli süttinud tahm. Foto: Lõuna päästekeskus

26. märtsil leiti Võru maakonnas Võru vallas Vana-Nursi külas 45 mm mürsk, mille demineerijad hävitasid kohapeal.

26. märtsil leiti Põlva maakonnas Kanepi vallas Heisri külast kakskümmend kaks 82mm mürsku, mis demineerijate poolt hävitamisele viidi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles