Omavalitsused on sulgenud avalikud mängu- ja spordiväljakud

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Otepää vald ei soovita mänguväljakuid kasutada, vastavad sildid on ka üles pandud.
Otepää vald ei soovita mänguväljakuid kasutada, vastavad sildid on ka üles pandud. Foto: Otepää vallavalitsus

Kui osad linnad-vallad on koroonaviiruse tõttu sulgenud avalikud mängu- ja spordiväljakud, siis samas on omavalitsusi, kes soovitavad mänguväljakuid mitte kasutada.

Näiteks Võru linn on piiranud ligipääsu avalikele mängu- ja spordiväljakutele ning -rajatistele, et vähendada nakkusriski avalikus linnaruumis. Väljakud on suletud kuni 7. aprillini. Ainsana on jäänud avatuks Kubija rollerirada.

«Palume kõigilt linlastelt mõistvat suhtumist ning hoolime enda ja teiste tervisest! Palume kõigilt asjasse suhtuda täie tõsidusega!» teatas Võru linnavalitsus.

Ka Põlva vallavalitsus on otsustanud piirata avalike spordi- ja mänguväljakute kasutamist Põlva linnas, et tõkestada koroonaviiruse levikut.

«Sulgeme mänguväljakud piirdelintidega, eriolukorras on atraktsioonide kasutamine keelatud. Lapsevanemad peavad selgitama lastele piirangute vajadust ja tõsidust. Palume sarnaselt toimida ka Põlva korteriühistutel, mis omavad mänguväljakuid,» teatas vallavalitsus. Suletud on ka kettagolfi park Mammaste tervisespordikeskuses.

Põlva valla kriisimeeskond palub inimestel tungivalt püsida kodus või hoida vabas õhus liikudes vähemalt kaks meetrit distantsi ning mitte liikuda seltskondadena, vaid maksimaalselt kahekaupa.

Otepääl on praegu rangelt soovitus mänguväljakuid mitte kasutada – üleval on sellekohased sildid.

Otepää vallavalitsus kordas nädalavahetuse eel sotsiaalmeedias üle mõned reeglid:

* Kui tunned ennast haigena, püsi kindlasti kodus. Kui haigus süveneb, helista perearstile.

* Järgi eriolukorra reegleid – hoia kaks meetrit pikivahet, liigu võimalusel ühekaupa, ära kogune.

* Poes käies jälgi ohutusnõudeid ja hoia vahemaad.

* Liikumine on värskes õhus terviseks! Liigu üksi! Ei soovita kasutada mänguväljakuid, vastavad sildid on ka üles pandud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles