Pangakontor sulgeb Otepääl uksed

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbanki kontor. Foto on illustreeriv
Swedbanki kontor. Foto on illustreeriv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Klientide muutunud tarbimisharjumused pangateenuste kasutamisel toovad käesoleval aastal kaasa Swedbanki kontorivõrgu vähenemise, andis teada panga pressiesindaja Mart Siilivask. Suletud kontoreid hakkab tema kinnitusel asendama kaks pangabussi.

Alates 1. veebruarist on suletud Tallinna Idakeskuse kontor, 1. märtsist Otepää ning Kunda kontor. Pärnu Maxima ning Vändra kontor lõpetavad töö 1. aprilliks. Pangabuss hakkab käima Otepääl, Kundas ning Vändras.

Swedbanki jaepanganduse tegevdirektor Ulla Ilissoni sõnul peavad pangad teenuseid järjekindlalt uuendama ja paremaks muutma, sest klientide finantsvajadused on pidevas muutumises.

«Erinevate finantsotsuste tegemine on klientide jaoks seetõttu läinud järjest lihtsamaks: näiteks saab täna netipangas sõlmida erinevaid lepinguid, tellida pangakaarte ning lisandunud on ka interaktiivsed nõustamis- ja finantsplaneerimise lahendused. Varem pidi klient nende teenuste saamiseks kontorisse minema. Seetõttu olemegi teinud otsuse sulgeda käesoleval aastal viis kontorit,» selgitas Ilisson.

Lisaks jäävad tema sõnul neis kohtades alles sularaahaautomaadid ning mõnda kohta lisatakse ka sularaha sissemakseautomaat. «Suletud kontorite arvutid annab pank tasuta kohalikele avalikele internetipunktidele, et ka need, kel pole kodus internetti, saaksid oma finantsasju ajada avalikus netipunktis.»

Üks aspekt kontorivõrgu vähendamise juures on ka maailmamajanduses valitsev ebakindel olukord ning sellest tingitud kulude kokkuhoid.

«Soovitame kõigil klientidel, kes suletavate kontorite kliendid, astuda lähikuudel kontorist läbi ning vaadata oma lepingud üle, et oleks olemas kõik vajalik e-kanalite teel pangateenuste kasutamiseks,» lisas Ilisson.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles