Määrati esimesed karistused eriolukorra piirangute rikkumise eest (2)

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Politseibuss. Foto on illustratiivne.
Politseibuss. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Olgugi, et enamus inimesi on neil nädalatel järginud juhiseid ja püsinud kodus, on paraku ka erandeid, kes ei hooli enda ega teie tervisest.

"Kui pikka aega jagatud hea sõna ja soovitused ei aita, oleme sunnitud jõulisemalt sekkuma, et kaitsta teid kõiki," tõdeb Lõuna prefektuur oma Facebooki-lehel.

Nii anti eile öösel Tartus kogunenud mehehakatistele teada, et kõiksugused kogunemised on viiruspuhangu tõttu keelatud. Mõne aja pärast olid nad korrakaitsjate sõnul aga kambakesi taas tagasi, öeldes politseinikele kergemeelselt, et vaja üheskoos vaba aega veeta ja juttu ajada.

Et läbirääkimised ei andnud tulemust, määrati kahele mehele 100-eurone trahv, mis tuletaks meelde kohustusi eriolukorras. Kolmandale, kes näitas politseinike sõnul üles erilist talenti, arvates, et on ainult tema ja maailm, määratakse karistus edasises menetluses. Seni on need ainukesed eriolukorra piirangute rikkumise eest määratud rahalised karistused Eestis, loodetavasti ka viimased, rõhutatakse postituses.

"Pingutame iga päev, et meie inimesed saaksid normaalse elu juurde naasta. Nördimust tekitab, et mõnede vastutustundetu käitumine võib tingida olukorra, kus päev, mil saame jälle muret tundmata suurüritusi pidada, sõpradele külla minna ja üheskoos ägedaid asju teha, liigub ajas edasi," kirjutatakse postituses.

Püsige kodus ja pidage piirangutest kinni, see on meie kõigi pärast, kõlab politseinike sõnum.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles