Pea kolmandik eestimaalastest teeb ajutiselt kaugtööd

LEPM
Copy
Kaugtöö võimalus vähendab oluliselt nakatumise riski.
Kaugtöö võimalus vähendab oluliselt nakatumise riski. Foto: Shutterstock

30% töötajatest on ajutiselt tegemas kaugtööd, näitavad CVKeskus.ee värske küsitluse tulemused, kuhu andis panuse üle 3000 töötaja. Pisut enam kui kümnendikul (13%) töötajatest oli kaugtöö võimalus olemas juba varem ja pea iga viies töötaja (17%) sai selle võimaluse tulenevalt ajutisest eriolukorrast.

Kaugtööd on võimaldatud enim Tallinnas ja Tartus töötavatele inimestele, kus saab töökohast eemal viibides tööd teha vastavalt 32% ja 28% töötajatest. Mujal on kaugtööd võimalik teha umbes viiendikel töötajatest, sest suuresti on teistesse piirkondadesse koondunud sellised tööd, mida ei ole töötajate arvates võimalik kodust teha.

Kõige vähem tehakse hetkel tööd väljaspool töökohta Viljandimaal (17%) ja Lõuna-Eestis (Võru-, Valga- ja Põlvamaal), kus kaugtööd teeb 18% töötajatest. Pea pooled vastajad tõid neis piirkondades välja, et nende töö iseloom lihtsalt ei võimalda sellist töökorraldust rakendada.

„Uuringust joonistub selgelt välja, et kaugtööd on võimalik teha enamasti juhtidel, turundajatel, finantssektori- ja infotehnoloogiasektori töötajatel. Lisaks veel ka müügivaldkonna kontoritöötajatel ja assistentidel,“ kommenteerib uuringut CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt.

„On pisut üllatav, et ka mainitud valdkondades oli töötajaid, kes vastasid, et nende tööandjad ei luba praeguses olukorras kaugtööd rakendada. Näiteks 8% IT-sektori töötajatest tõi välja, et tööandja ei luba kodust töötada, kuigi töö iseloom võimaldaks seda,“ lisas Auväärt.

Kaugtööd tehakse enim Tallinnas ja Tartus

% töötajatest, kes teevad ajutiselt kaugtööd

Tallinn

32%

Tartu

28%

Lääne-Eesti (sh Pärnu)

21%

Ida-Eesti

21%

Kesk-Eesti

19%

Lõuna-Eesti

18%

Kaugtööd saavad enim teha finantssektori töötajad ja turundajad

% töötajatest, kes teevad ajutiselt kaugtööd

Finants

62%

Turundus

57%

Infotehnoloogia

53%

Juhid

47%

Müük

37%

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles