Piirilinna elusooned kuivasid kokku

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Politsei- ja piirivalveameti Kagu piiripunkti juhi Andrus Reimaa sõnul on Eesti lõunapiiril kahe nädalaga saavutatud uus rutiin.
Politsei- ja piirivalveameti Kagu piiripunkti juhi Andrus Reimaa sõnul on Eesti lõunapiiril kahe nädalaga saavutatud uus rutiin. Foto: Arvo Meeks

Kaks nädalat pärast Eesti-Läti piiri sulgemist saabub varem vilka liiklusega Valga kesklinna piiripunkti kaudu Eestisse veel vaid umbes 250 inimest ööpäevas. Veelgi vähem sõidab inimesi riiki rahvusvahelisi kaubavedusid teenindava Valga–Uulu maantee Valga 1 piiripunkti kaudu.

«Tööpäevadel on need arvud Valga 3 piiripunktis Sepa tänaval 200–250 inimese ringis ööpäevas ja nädalavahetustel 50–60 protsenti vähem,» rääkis PPA Kagu piiripunkti juht Andrus Reimaa. «Valga 1 piiripunktis, kus on valdavalt raskeveokid, on suurusjärk 150–200 sõidukit ööpäevas.»

17. märtsi südaööl suletud Eesti-Läti piiril on Reimaa sõnul kahe nädala jooksul tekkinud uus rutiin nii piirivalvuritel kui ka piiriületajatel, kelleks üldjuhul on valitsuse antud erandi alusel Eestisse lubatavad Läti töölised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles