Külastajad tungisid hooldekodusse keelust hoolimata (5)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Ööpäevaringsel erihooldusteenusel ja üldhooldusteenusel viibivatel inimestel keelatakse lahkuda hoolekandeasutuse territooriumilt eriolukorra lõppemiseni. Foto on illustratiivne.
Ööpäevaringsel erihooldusteenusel ja üldhooldusteenusel viibivatel inimestel keelatakse lahkuda hoolekandeasutuse territooriumilt eriolukorra lõppemiseni. Foto on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Lõuna-Eesti hooldekeskuses on koroonaviiruse tõttu haiguslehel juba ligi 50 inimest 270st. Vastseliinas ja Ahjal tuli aga hooldekodu uks lukustada, kuna inimesed ei pidanud külastuskeelust kinni.

Põlva vallas asuvate Põlva valla hooldekodu ja Ahja hooldekodu juhataja Aet Olle sõnul nende kliendid praegu väljas ei käi ja teiste inimestega kokku ei saa. «Neile, kes mõistlikust jutust aru ei saa, oleme kahjuks tõkesti ette pannud. Meil on ratastooliga inimesed, kes ei saa aru. On pandud sinna ette diivan, et uksest ei saaks välja sõita. Tõkesti ei ole käijale ees, liikujale ja päästeametile on tee vaba.»

Tungiti jõuga sisse

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles