Veteranide toetuseks saab kätekõverdusi teha

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Mullune "Anname au!" kampaania avalöök Tartu Raekoja platsil
Mullune "Anname au!" kampaania avalöök Tartu Raekoja platsil Foto: Margus Ansu

1. aprillil algas seitsmes Sinilillekampaania “Anname au!”, millega kutsutakse kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide tunnustamiseks kandma Sinilillemärki. Eriolukorrast tulenevate piirangute tõttu on mõningal määral muutunud kampaania formaat.

"Anname au meie veteranidele ning tunnustame neid tehtud töö eest, seekord küll ilma Sinilillejooksudeta, liigume individuaalselt," rääkis Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingu juhatuse esimees ülemveebel Enn Adoson. "Sinilillekampaania kutsub lisaks veteranide tunnustamisele pöörama tähelepanu tervislikele eluviisidele ja seda saab teha igaüks vastavalt eriolukorra reeglitele ka kodus."

Sinilillekampaania väärtustab tervisesporti ning sellel aastal kutsume inimesi kampaanias osalema hoopis sotsiaalmeedia vahendusel. Kuna eriolukorra tõttu on rahvakogunemised keelatud, jäävad ära Sinilillejooksud ning veteranipäeva Veteranirock.

Seekordne Sinilillekampaania kutsub veteranidele au andma kodus aktiivne olles. Osaleda saab Veteraniväljakutses, kus tuleb, Sinilill rinnas, teha 2 minuti jooksul nii palju kätekõverdusi või istesse tõusu harjutusi kui suudad. Tegevus tuleb jäädvustada fotol või videopildis, lisada saadud tulemus ja jaga seda sotsiaalmeedias kasutades häshtägi #veteraniväljakutse ja nimetada järgmised 3 sõpra, kes peavad tulemuse ületama. Väljakutsetes kutsutakse osalema kogu aprillikuu jooksul.

Tänavu kevadel kogutakse annetusi, et toetada veterane, nende lähedasi ning tervishoiu- ja spordivaldkonda laiemalt. Sinilille sümboolika müügist saadav tulu aitab Kuressaare haiglal soetada vajalikke seadmeid, MTÜ-l Peaasjad jätkata tegevust vaimse tervise edendamisel, Narva linnal rajada välijõusaali ning Eesti Invaspordi Liidul viia läbi istevõrkpalli treeninguid ning osaleda võistlustel.

Kampaania kestab 1.-30. aprillini. Antud perioodil saab Sinilillesümboolikat soetada ja seeläbi annetust teha mitmetes müügipunktides, sealhulgas kontaktivabalt Sinilill endale Selveri või Coopi toidupoe kulleriga koju tellides. Koostöös Itella Smartpostiga saab kampaaniatooteid soetada tellides toote otse postiautomaati kampaania kodulehelt. Hädavajadusel toidupoode külastades on võimalik Sinilill ka oma ostukorvi lisada Selveris, Coopis, R-kioskites ja Stockmannis.

Kõikjal Eestis aitavad Sinilillemärkide ja käepaelte müügiga annetusi koguda vastavalt eriolukorra tingimustele Naiskodukaitse vabatahtlikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles