Aukohus jättis otsuse langetamata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kabrits
Siim Kabrits Foto: Postimees / Scanpix

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) aukohus lükkas elamislubade skandaaliga seotud Riigikogu liikme Siim Kabritsa osas otsuse langetamise edasi.

Aukohtu esimees Avo Üprus ütles, et reedel Kabritsa ütlusi kuulanud aukohus otsusele veel ei jõudnud, kuna istungile oli laiema tausta saamiseks kutsutud ka endine Riigikogu liige Indrek Raudne ja seetõttu jäi Kabritsaga tegelemise aeg liiga lühikeseks.

«Arvan, et me kõik oleme aru saanud, mis tegelikult toimus ja mis oli Kabritsa roll. Me oleme orienteeruvalt kümne päeva pärast planeerinud kokku saada uuesti, et lõplik otsus vormistada,» sõnas Üprus.

Küsimusele, kas aukohus on siiski sisuliselt oma otsuse juba langetanud, vastas ta, et ei soovi kõigi aukohtu liikmete nimel kõneleda. «Ma ei tahaks praegu kõneleda nende inimeste nimel, kes väljendasid oma seisukohti ja mis ei olnud kõiges ühtelangevad, enne kui nad on otsuse konsensuslikult või hääletuse tulemusena formuleeritud.»

Elamislubade teema tõusis päevakorda, kui ETV saade «Pealtnägija» avaldas, et IRLi kuuluvad poliitikud Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach hangivad oma ettevõtete kaudu Vene uusrikastele Eesti elamislube. Vene ärimeeste ettevõtted olid registreeritud ühte Tallinna vanalinna korterisse, mille üks omanik on ka Siim Kabrits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles