Riik eraldab omavalitsustele teede jaoks 30 miljonit eurot lisaks

LEPM
Copy
Ühtekokku suunab valitsus tee-ehitusse täiendavalt ligi 40 miljonit eurot.
Ühtekokku suunab valitsus tee-ehitusse täiendavalt ligi 40 miljonit eurot. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Valitsus suunab lisaeelarvega ligemale 40 miljonit eurot teedesse ning toetab langenud veomahtudega raudteesektorit 17 miljoni euroga, teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium.

"Peame kriisis suunama rohkem raha majandusse ning saame tänu sellele pakkuda inimestele tulevikuks kvaliteetsemat transporditaristut. Majanduse elavdamiseks suurendame riigi kui tellija rolli turul juba sel aastal," ütles majandus- ja taristuminister Taavi Aas.

Kohalikud omavalitsused saavad lisaeelarvega tasandusfondi kaudu teede ja tänavate remondiks ning kruusateede kõvakatte alla viimiseks täiendavalt 30 miljonit eurot. Ühtlasi saab maanteeamet ehitusmahtude suurendamiseks täiendavalt 10 miljonit eurot, mis suunatakse samuti peamiselt kruusateedele katete ehitamiseks. Lisaks teedele võimaldab lisaeelarve toetada raudteesektorit.

"Märtsi lõpus valminud uuring näitas, et maanteedel kaubaveomahud pole langenud, kuid sama ei saa öelda raudtee kohta. Reisijate- ja kaubaveo mahud on märkimisväärselt kahanenud ning nii Elroni kui ka Operaili toimetulek on saanud kõvasti mõjutada," märkis Aas.

Valitsus kavatseb lisaeelarvega toetada raudteesektorit täiendava 17 miljoni euroga, millega võimaldatakse ASil Eesti Raudtee toetada langenud veomahtudega ettevõtteid ja vältida raudteel veotariifide hinnakasvu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles