Valga endine sünnitusosakond on nüüd rasedate asemel valmis koroonahaigeid vastu võtma

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga haigla juhataja Margus Ulst arvas, et hoolimata valmisolekust maakonnahaiglatesse raskes seisus koroonapatsiente pigem tulema ei hakka.
Valga haigla juhataja Margus Ulst arvas, et hoolimata valmisolekust maakonnahaiglatesse raskes seisus koroonapatsiente pigem tulema ei hakka. Foto: Tiit Loim

Juhuks, kui koroonaviirusse nakatunud ei peaks ühel hetkel enam suurematesse haiglatesse ravila mahtuma, valmistas Valga haigla ette 10 kohta endise sünnitusosakonna ruumides.

Praegu saadetakse koroonaviiruse tõttu haiglaravi vajavad inimesed suurematesse haiglatesse nagu Põhja-Eesti regionaalhaigla ja Tartu Ülikooli kliinikum. Igaks juhuks on siiski end valmis pannud nii Võru külje all asuv Lõuna-Eesti haigla kui Valga haigla, mis valmistas patsientidele ette 2018. aastal suletud sünnitusosakonna ruumid.

«Meil on olemas endine sünnitusosakond, kuhu tegime 10 kohta COVID-19 haigetele. Neid pole küll veel vaja läinud. See on eraldi osakond, mille oleme muust haiglast isoleerinud,» rääkis Valga haigla juht Margus Ulst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles