Naiskodukaitse kutsub pühapäeval vanavanemaile helistama

Copy
Külastada lähedasi ei saa, küll aga saab neile tuge pakkuda helistades. Foto on illustratiivne.
Külastada lähedasi ei saa, küll aga saab neile tuge pakkuda helistades. Foto on illustratiivne. Foto: Mailiis Ollino

Naiskodukaitse innustab kodus püsimise ajal vanavanematele pühapäeviti helistama.

"Millal sina viimati oma lähedastele helistasid?" küsib Naiskodukaitse sotsiaalmeedias avaldatud üleskutses. "Järgmine parim hetk on praegu. Kui aga töönädalal pidevalt on kiire ja aeg libiseb käest, siis on pühapäev hoolivuse näitamiseks parim päev."

"Kustume üles vähemalt igal pühapäeval kuni eriolukorra lõpuni helistama oma vanavanematele. Anname teada, et mõtleme neile ja ütleme, et nad on meile olulised – püsigem kodus," soovitab riigikaitseorganisatsioon.

"Me püsime kodus, et viirus COVID-19 ei jõuaks meie lähedasteni, ainult nii säästame neid võimaliku nakatumise eest. Oleme erakordses olukorras, kus iga hetkega muutub sotsiaalse turvatunde loomine üha olulisemaks. 

Kuna vaba liikumine on piiratud, siis vajadus lähedastega kontakti hoida aina kasvab. Külastada lähedasi ei saa, küll aga saab neile tuge pakkuda helistades," märgib Naiskodukaitse enda postituses. 

"Sama tähtis on üksteise mõistmine, et viiruse leviku peatamine sõltub igast üksikisikust, kes peavad kinni ühiskondlikkust kokkuleppest ja püsivad kodus," selgitab Naiskodukaitse. "Juhul kui tead mõnda eakat, kellel pole lähedasi, kes talle helistaks, siis vii ta kokku noore vestluspartneriga Jututajast."

JuTuTaJa (vt jututaja.ee) pakub kodudes ja hooldekodudes elavatele eakatele noori seltsilisi ehk jututajaid, kellega koos aega veeta: vestelda, lugeda, muusikat kuulata, kirjutada, mälestusi jagada ja palju muud, mis rõõmu valmistab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles