Valga kogudused: praegu on aeg vaadata oma südamesse

Tiit Loim
, reporter
Copy
Teiste seas on pöördumisega ühinenud pastor Kati Tamme juhitav Valga kristlik nelipühi kogudus.


 
Teiste seas on pöördumisega ühinenud pastor Kati Tamme juhitav Valga kristlik nelipühi kogudus.  Foto: Arvo Meeks

Viis Valga kogudust tegid üleskutse, millega nad kutsuvad inimesi koroonaviirusest võitu saamiseks palvetama ülestõusmispühade ajal. Koguduse esindajate sõnul on praegu aeg vaadata oma südamesse. Ühtlasi kinnitavad nad, et palvetavad oma rahva eest.

Pöördumise koostasid Valga Seitsmenda Päeva Adventistide kogudus, baptistlik EKB Valga Betaania kogudus, luterlik EELK Valga Peetri-Luke kogudus, nelipühilaste EKNK Valga kogudus ja Valga Lootuse Tee kogudus.

Kristlastena soovivad koguduste hingekarjased kinnitada, et sellel hirmutekitaval ajal palvetavad nad kogudustega jätkuvalt oma maa, sealhulgas eriliselt Valgamaa ja selle elanike eest. Samas kutsuvad nad kõiki üles järgima valitsuse soovitusi ja nõudeid.

Saabuvad ülestõusmispühad meenutavad koguduste esindajate sõnul seda, et Jumal tuli oma Pojas, et päästa inimkond, kes oli oma Loojale selja pööranud.

«Praegu on meile antud eriline aeg. Nüüd on aega vaadata oma südamesse: kui oleme täiesti ausad iseendaga, siis mõistame, et oleme teinud paljutki seda, mis ei ole olnud õige. Oleme olnud ülekohtused ja hoolimatud oma kaasinimeste vastu, oleme tihti mõelnud eelkõige sellele, kuidas oma vajadusi rahuldada, iseenda huve teenida, oleme pöördunud ära oma Jumalast. Kuid Jumal kutsub igaühte ikka veel. Sa ei pea Temaga suhtlemiseks minema kirikusse, sest need on praegu niikuinii suletud. Sa saad seda teha ka oma kodus. Sa võid alati avada Talle oma südame ja paluda Tema kaitset ja tervenemist,» seisab pöördumises.

Inimesi kutsutakse üles eriliselt palvetama ülestõusmispühade ajal. «Sa võid ühineda kõikide teiste palvetega 12. aprillil kell 12. Palvetame, et Jumal hoiaks meid kõiki koroonaviiruse eest, tervendaks haiged, annaks jõudu eesliinil olijatele ja kõigile inimestele hingerahu ja meelekindlust,» edastasid kogudused.

Kui karantiin on lõppenud, on kõigil võimalik külastada kogudusi, kus saab oma kogemusi ja palvevastuseid ka teistega jagada. 

Kes on mures ja hirmul, tahab suhelda või palvet, võib helistada:

Valga Seitsmenda Päeva Adventistide Kogudus: pastor David Nõmmik 56215038

EELK Valga Peetri-Luke kogudus: pastor Margus Suvi 56616497

Eesti Kristliku Nelipühi Valga kogudus: pastor Kati Tamm 56950442

Valga Lootuse Tee kogudus: pastor Reet Kästik 56642959

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles