Toidu kojuvedu Lõuna-Eestis kogub alles hoogu

  • Riigi pakutud võimaluse – hoida käsi pikas – jätaks Eve Veski viimaseks.
  • Toidukulleri kliendid valivad kauba välja poekettide e-kataloogide põhjal.
  • Kristo Anderson ei taha mõeldagi sellele, kui mõni töötaja peaks nakatuma.

Põlva Tillu kohviku perenaise Eve Veski sõnul on toidukohtade esimene eesmärk eriolukorras ellu jääda ja oma töötajatele väärilist palka maksta.

FOTO: Siim Saavik

Põlva-, Valga- ja Võrumaal toimetab eriolukorra ajal oma kaupa kodudesse peamiselt iga pakkuja eraldi, koordineeritud veo peale alles mõeldakse.

Artikkel kuulatav
Postimees digipaketi tellijatele
Tellijale Tellijale

«Poed on inimesi täis – järelikult pole inimestes ohutunnet ega hirmu veel tekkinud,» leidis Valgas kaupu kodudesse toimetav Tamara, kes nimetab end vabatahtlikuks toidukulleriks. «Seevastu Võru kolleegil on käed-jalad tööd täis, aga seal on ka olukord teine.»

Seni on Tamaral päevas olnud kõigest kaks-kolm väljakutset. «Tellijate hulgas on olnud välismaal elavad lapsed ja lapselapsed, kes mõelnud oma vanemate ja vanavanemate peale. Teine sihtgrupp on väikeste lastega kodus olevad emad. Kõige suuremas ostus oli 118 nimetust,» sõnas ta.

Koroonaviiruse leviku ülevaade Eestis ja maailmas.
Vaata statistikat
Tagasi üles