Suuri teetöid on tänavu kavas ka Lõuna-Eestis

Copy
Võru-Räpina maantee uuendamine jätkub tänavu Vinso ristmikust Kirmsini. 
Võru-Räpina maantee uuendamine jätkub tänavu Vinso ristmikust Kirmsini. Foto: Arved Breidaks

Tänavu arendab maanteeamet teedevõrku 190 miljoni euro eest Eesti riigi eelarvest, millele lisandub 25 miljonit eurot välismaist raha. Summa hulka kuulub ka eelmisel reedel valitsuse tehtud ettepanek: eraldada lisaeelarvega täiendavad 10 miljonit eurot.

Suuri teetöid on kavas ka Lõuna-Eestis. Seejuures on Võru–Kuigatsi–Tõrva maanteel kavas sügiseks uuendada lausa kaks lõiku. Varese–Vaabina teelõigu (kilomeetrid 9,4–22,1) uuendustööde maksumus on ligi 4,5 miljonit eurot. Ehitab Verston Ehitus OÜ. Omanikujärelevalvet teeb AS Taalri Varahaldus. Kuigatsi–Soontaga teelõigu (km 57,2–65,3) ehitustööde maksumus on ligi 3,5 miljonit eurot. Ehitab Nordecon AS. Omanikujärelevalvet teeb AS Infragate Eesti.

Samuti on tänavu kavas uuendada Võru–Räpina kilomeetritel 26–35,1 asuv Vinso–Kirmsi teelõik. Sealsete ehitustööde maksumus on ligi 3,9 miljonit eurot ning planeeritav valmimise aeg on samuti tänavune sügis. Ehitab Nordecon AS. Omanikujärelevalvet teeb Sweco Est OÜ.

"Juba eelmine aasta oli meil rekordiline investeeringute aasta teedeehituses ning sel aastal jätkame pea-aegu samamoodi – investeerime 190 miljonit meie teedesse," sõnas maanteeameti peadirektor Priit Sauk. "Investeeringute eesmärk on toetada ka majanduse kiiremat taastumist, kui kriis lõppeb."

Sauk kinnitas, et kõik ehitusobjektid lähevad töösse ja valmivad vastavalt teehoiukavale.

"Käesoleval aastal tehakse ehitus- ja remonditöid 1921 kilomeetril riigiteedest ja uusi teid ehitatakse juurde 48 kilomeetrit, rääkis maanteeameti teehoiudirektor Raido Randmaa. "Kõige suurem tööde maht on lisandunud kruusateede katete ehitusele, kus kavas ehitada katet kokku 171 kilomeetrit. Seda on ligi 100 kilomeetrit rohkem kui eelmisel aastal."

Randmaa lisas, et koostööpartneritega antakse parim viimaks ellu kõik teetööd ning kindlasti järgitakse kõiki terviseameti kehtestatud ohutusnõudeid ja juhiseid.

Kokku on tänavu ehitus- ja remonttöid plaanis enam kui 1900 kilomeetril, arvestamata liiklusohtlikke kohti ja sildade ümberehitustöid. Rekonstrueerimisobjekte on 107 kilomeetri ulatuses. Pindamistöid tuleb tänavu ligi 1092 kilomeetril ning 231 kilomeetril tehakse taastusremonti. Plaanis on likvideerida 39 liiklusohtlikku kohta ja remontida 19 silda. Samuti seisab ees ligi 171 kilomeetri ulatuses katete ehitust kruusateedele ning 272 kilomeetri ulatuses olemasolevate kruusateede säilitusremonti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles