Politsei hoidis ära võimaliku rünnaku

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Politsei koerajuht Heili Mets tegutses ootamatus olukorras kiiresti ja otsustavalt.
Politsei koerajuht Heili Mets tegutses ootamatus olukorras kiiresti ja otsustavalt. Foto: arhiiv

Valga politseinikud olid kolmapäeva õhtul kella 20 paiku parasjagu teel Võrumaalt tulnud väljakutsele, kui märkasid olukorda, mis võinuks kujuneda ohtlikuks nii mõnelegi piirilinna külje all asuval Paju kergliiklusteel liikujale.

Eriti õnnelikuks asjaoluks tuleb pidada seda, et kahest autos viibinud politseinikust üks oli Kagu jaoskonna koerajuht Heili Mets, kes tunneb koerte hingeelu hästi ja oskab ära tunda võimalikke ohumärke.

"Sõitsime paarimehega parasjagu Tsooru väljakutsele, kui märkasime ühtäkki sõidutee ääres jooksmas kolme koera. Kuivõrd oli näha, et koertele pakuvad huvi kergliiklusteel parasjagu rulluisutavad ning muul moel liikuvad inimesed, siis peatasime loomade lähistel politseiauto, lasime signaali ning ma jooksin kõva kisa tehes kergliiklusteele. Koerad taltusid kisa peale ning jooksid minema," kirjeldas Mets asjade kulgu.

Nagu selgus, tundiski koos tütrega kergliiklusteel liikunud naine end selleks hetkeks juba äärmiselt ohustatuna ja kisades teele jooksnud politseinik tundus talle tõelise päästeinglina.

"Koerad jälitasid meid selja tagant, kui ma oma tütrega rulluisutasin. Ja ei tahagi ette kujutada, mis oleks võinud juhtuda, kui ma poleks neid õigel ajal märganud," kirjutas hätta sattunud naine Facebookis. Tema sõnul oli tegu kolme saksa lambakoeraga.

Ka Mets avaldas rahulolu, et õnneks loomad kellelegi midagi teha ei jõudnud. Veendunud, et naise ja tema tütrega on kõik korras, selgitasid nad aga paarimehega küla vahel liikudes välja ka eramu, mille õuel need koerad elavad. Peremees ei olnudki teadlik, et loomad end aiast välja olid murdnud. "Loomaomanik oli väga mõistlik ning lubas oma majapidamise ja aia üle vaadata, et sarnaseid asju korduda ei saaks," kinnitas Mets.

Hättasattunud naine on aga ülimalt tänulik kiirelt tegutsenud politseinikele. "Olete olnud õigel ajal ja õiges kohas. Üksi me poleks saanud nendele vastu seista. Suured tänud veel kord teile abi eest!" on naine tänulik.

.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles