Heimar Lenk: midagi hullu pole veel olnud

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Heimar Lenk teeb kriisiajal edasi oma raadiosaadet ja mõtiskleb elu üle.
Heimar Lenk teeb kriisiajal edasi oma raadiosaadet ja mõtiskleb elu üle. Foto: Paul Poderat

Põlvas elav endine teleajakirjanik ja poliitik Heimar Lenk (73) võtab viiendat nädalat kestvat eriolukorda rahulikult, käib harva väljas ja mõtiskleb, et käimasolev kriis võiks muuta ühiskonna hoolivamaks, sest, nagu näha, ei tule suurte katsumustega keegi üksinda toime.

«Ma olen tõesti mõelnud, et see maailm ja Euroopa on pärast kriisi teised. See raputab kõiki,» lausus Lenk. «Kui vanem põlvkond mäletas teist maailmasõda ja teadis, mida tähendab näljahäda, siis praegune uus põlvkond, kes on kasvatatud nii, et raha tuleb seina seest ja toit poest, hakkab aru saama, et seesama kohupiim tahab tootmist.»

Lenk usub, et koroonakriis muudab inimeste vaadet elule, muutes meid kokkuvõttes hoolivamaks ning vähendab ahnitsemist. «Me oleme 30 aastat Eesti noort inimest kasvatanud individualistiks,» selgitas ta. «Et igaüks peab seisma enda eest, olema tubli, ettevõtlik, saavutama palju. Aga praegu me näeme, et tegelikult ei tee indiviid üksinda mitte kui midagi. Me ei suuda suurele ohule üksinda vastu panna. See on kollektivism heas mõttes, mis hakkab taastuma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles