Haigla pandi osaliselt karantiini

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Läti kiirabiautodel tuleb tihti sõita Valka ja Valmiera vahet. Foto on illustratiivne.
Läti kiirabiautodel tuleb tihti sõita Valka ja Valmiera vahet. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lätis Valmieras pandi osa Vidzeme haiglast karantiini, kui asutuses avastati COVID-19 nakkuskolle, ütles haigla juhatuse esimees Uģis Muskovs laupäeval BNSile.

Tema sõnul pandi üks raviosakondadest osaliselt kinni ning mitu patsienti koos meditsiinitöötajatega alustasid haiglas eneseisolatsiooni.

"Hetkel epidemioloogiline juurdlus käib ja suurendatud on ka desinfitseerimist kogu haiglas," ütles ta. "Teostatakse ka täiendavaid COVID-19 teste nii haigla personalile kui patsientidele."

Muskovs lisas, et haigla ei võta raviosakonda vastu ühtegi patsienti seni, kuni praegu osakonnas karantiinis viibivad patsiendid pole haiglast välja kirjutatud.

Haiguste ennetamise ja kontrolli keskuse esindaja ütles BNS-ile, et hetkel on haiglas viis arsti ja personalitöötajat ning üks patsient nakatunud COVID-19 viirusse.

Valmiera asub umbes 50 kilomeetri kaugusel Eesti-Läti piirist ning sinna viiakse reeglina ka piirilinnas Valkas ja selle lähiümbruses elavad inimesed, kes vajavad hospitaliseerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles