Koroonaviirus mõjutab juba ka kinnisvaraturgu (2)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga kinnisvaramaakleri Hans Heinjärve sõnul on inimestel praegu muud mured kui kinnisvara soetamine. «Kes see ikka julgeb praegustes oludes osta ja pangalaenu vormistada, ilmselt mõeldakse, et ootame rahulikumad ajad ära.»
Valga kinnisvaramaakleri Hans Heinjärve sõnul on inimestel praegu muud mured kui kinnisvara soetamine. «Kes see ikka julgeb praegustes oludes osta ja pangalaenu vormistada, ilmselt mõeldakse, et ootame rahulikumad ajad ära.» Foto: Arvo Meeks

Kuigi täpsemaks analüüsiks on veel vara, ütlesid Lõuna-Eesti kinnisvaramaaklerid, et tehingute arv on koroonaviiruse tõttu märgatavalt vähenenud. Hinna üle tingimisel on kriis juba argumendiks saanud.

Põlvamaa maakler Arno Simpson ühemehefirmast Eramu Kinnisvara lausus, et maakonna kinnisvaraturul on tugev langus. «Eriti just maamajade suhtes, kui vaadata Tartu-poolset kanti. Praegu on kriisi algstaadium, inimesed ei tea, kuidas toimetada. Võiks öelda, et nii müüjad kui ostjad on äraootaval seisukohal.»

Samas tõdes ta, et talukohti tuli pakkumisse vähe juba enne kriisi. «Põlva ümbruses oli talukohti niigi vähe müügis. Selles mõttes ei ole kohe survet ka hinnalanguseks.»

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles