Tõotab tulla tuuline nädal

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Mullu sügisel Eestit räsinud tormi jäljed Põlvamaal Moostes
Mullu sügisel Eestit räsinud tormi jäljed Põlvamaal Moostes Foto: Siim Saavik

Ilmateenistuse teatel Eesti kohale olev madalrõhkkond esmaspäeval kaugeneb, kuid selle järel on veel sagedasti sajuhooge, mis tulevad enam lörtsi, kohati ka vihmana, õhtul enam lumena.

Tuul pöördub kõikjal loodesse. Õhutemperatuur on +2..+7, Lõuna-Eestis kuni +10°C.

Teisipäeval jääb Soomes ja Venemaal valitsevaks madalrõhkkond ja selle vahetus läheduses sajab meil vahetevahel lörtsi ja lund. Samal ajal Skandinaavias muutub kõrgrõhkkond mõjusamaks ja sellest vastasseisust tingitult puhub Läänemerel väga tugev loodetuul, meie rannikuvetes on tuul samuti tugev ning puhub öösel edelast ja läänest, päeval pöördub loodesse. Õhutemperatuur on öösel 0..-3, saartel ja läänerannikul kuni +2, päeval +2..+6°C.

Kolmapäeval ulatub üle Skandinaavia lõunaosa ja Läänemere kõrgrõhkkond, põhjapoolsed alad jäävad madalrõhkkonna mõjusfääri. Kahe rõhuala piirimail on meie ilm heitlik - öö hakul võib Eesti idaservas üksik lume- ja lörtsihoog veel tulla.

Pärast keskööd muutub taevas mõneks tunniks selgemaks. Hommikuks saabub lääne poolt uus tihedam pilvemass ühes lörtsi ja vihmaga ning õhtul jõuab pärale soojem õhumass. Puhub võrdlemisi tugev läänekaare tuul. Õhutemperatuur on öösel -3..+2, hommikuks tõuseb, päeval +5..+10°C.

Neljapäeval võtab madalrõhkkond Läänemere ümbruse tugevamasse haardesse ja tõstab edelatuule tugevaks, päeval pöördub tuul läände ja loodesse ning on ikka tugev. Sajupilved liiguvad tänastel andmetel üle Skandinaavia ja Soome ning meil võib vaid üksikuis paigus tiba vihma tulla. Õhutemperatuur on öösel 0..+5, päeval +8..+13°C.

Reedel (tugevneb Läänemere ääres kõrgrõhkkond ja selle serva mööda võib meile kohatisi vihma- ja lörtsihooge jõuda. Puhub jätkuvalt tugev loodetuul. Õhutemperatuur on öösel 0..+5, päeval +5..+10°C.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles