Kultuuritemplid värvuvad roheliseks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Valga kultuurikeskuse uus värvilahendus
Valga kultuurikeskuse uus värvilahendus Foto: Tõnu Karpov / Valga kultuuri- ja huvialakeskus

Nii Valga kultuuri-ja huvialakeskus kui Põlva kultuurikeskus värvuvad lähiajal igal õhtul roheliseks.

Sel moel näitab kultuurirahvas üles toetust kõigile, kes praeguses keerulises olukorras oma panuse annavad: tervishoiutöötajad, vabatahtlikud, lapsevanemad, haiguse käes kannatajad, üksikud, eakad, karantiinis olevad inimesed ja kõik ülejäänud, kelle elu on koroonaviirus mõjutanud.

Lootuse värv Põlva kultuurikeskuse akendes
Lootuse värv Põlva kultuurikeskuse akendes Foto: Põlva Kultuurikeskus/Facebook

Ettevõtmisega tahetakse rõhutada, et ehkki riigipiirid on praegu suletud, on piirideülene koostöö ja solidaarsus olulisemad kui kunagi varem. Algatusega on oodatud ühinema kõik kultuuriasutused üle maailma, et näidata valgust tuleviku suunas: viirusega võitlemine on globaalne ning ühiselt tegutsedes tuleme sellest välja tugevamana.

"See on väga mõnus ja armas üleskutse ja algatus, millega võiksid vastavalt võimalustele kõik kultuuriasutused kaasa tulla," ütles Valga kultuuri- ja huvialakeskuse direktor Ülle Juht.

Valga kultuuri-ja huvialakeskuse värvivahetuse teostasid Tõnu Karpov ja Tambet Juzar.

Algatusega ühineb ka Võru kultuurimaja Kannel. "Mingi iva on ses asjas sees ja tänasest me selle ära korraldame," kinnitas SA Võru Kannel juhatuse liige Heiki Kelp.

Ta lisas, et Kandles on hakatud tegelema maja kapitaalse korrastuse ja pisiremontidega, milleks ülitihe töögraafik juba pikemat aega võimalust pole andnud.

Nelja Põhjamaa kultuuriorganisatsiooni koostöös on valgustatud rahvusooper Estonia ja Vanemuise teatrimajad. Lisaks värvusid roheliseks Tampere Talo ja Tampere ooperimaja Soomes ning Harpa kontserdi- ja konverentsikeskus Islandil.

Algatusega on oodatud ühinema kõik kultuuriasutused, kasutades sotsiaalmeedias teemaviidet #lightitupgreen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles