Lätis jäävad koolid õppeaasta lõpuni kinni

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Digiõpe. Foto on illustratiivne.
Digiõpe. Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Läti koolides jätkub distantsõpe õppeaasta lõpuni, kuid eksamiteks tuleb valmistuda, ütles usutluses ajalehele Diena riikliku hariduskeskuse juht Guntars Catlaks.

Hariduskeskus töötas välja distantsõppe korraldamise üksikasjalised põhimõtted.

Catlaksi sõnul on distantsõppes kommunikatsiooniprotsessiga kõik korras, mureks on vaid õppematerjali selgitamine ja hindamine.

"Soovitame suure õpilastehulgaga töötavatel õpetajatel keskenduda pikaks ajaks arvestatud ülesannetele, mitte igapäevaste ülesannete täitmisele. Mõni õpetaja on ilmselt üle pingutanud: üritanud eemalt teha kõike seda, mis oli nähtud ette klassitunnis ja anda veel koduseid ülesandeid," ütles Catlaks.

Eksamite osas jäi ta vaoshoituks, sest lõppotsust ei ole veel langetatud, kuid soovitas õpilastel nendeks valmistuda, sest põhisuundumus on sellele, et eksamid siiski toimuvad.

Põhja-Läti ajalehe Ziemeļlatvija veebitoimetaja Ance Andrējeva-Empele rääkis mõne nädala eest Lõuna-Eesti Postimehele, et Läti koolides välditakse praegu numbrilist hindamist ja kontrolltöid. Materjali edastamine eri õpikeskuste kaudu ning õpilaste ja õpetajate suhtlus kulgevat aga suuremate tõrgeteta.

Lätis leidis viimase ööpäeva jooksul kinnitust kaks uut koroonanakkust, nende koguarv tõusis 657ni, teatas haiguste kontrolli ja ennetamise keskus teisipäeval. Riigi haiglates on ravil 46 COVID-19 patsienti, neist kolm on raskes seisundis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles