Kagu-Eestis on tuvastatud 25 karantiininõude rikkumist

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Kagu politseijaoskonna juht Tamar Tamm ütles, et Kagu-Eestis on seni tuvastatud 25 rikkumist juhtudel, kus inimene pidanuks 14 päeva kodus püsima, ent paraku ei teinud seda.
Kagu politseijaoskonna juht Tamar Tamm ütles, et Kagu-Eestis on seni tuvastatud 25 rikkumist juhtudel, kus inimene pidanuks 14 päeva kodus püsima, ent paraku ei teinud seda. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Politsei puutub praegu igapäevaselt kokku inimestega, kes rikuvad eriolukorraga seoses kehtestatud reegleid.

Kagu politseijaoskonna juht Tamar Tamm ütles, et Kagu-Eestis on seni tuvastatud 25 rikkumist juhtudel, kus inimene pidanuks 14 päeva kodus püsima, ent paraku ei teinud seda. "Vahejuhtumid on seni päädinud suulise hoiatuse või ettekirjutusega, mis omakorda võib korduvrikkumise puhul tuua kaasa kuni 2000-eurose sunniraha. Loodame, et selleks siiski vajadust ei teki."

Liikumispiirangutega seoses ehk 2+2 reegli rikkumise tõttu on politsei Kagu-Eestis sekkunud sadakond korda. "Valdavalt on tegu olnud noorte kogunemistega parklates ja parkides. Tähelepanu juhtimisest on seni piisanud ja tõsisemaid vahejuhtumeid, mida menetluslikult lahendada, seni esinenud ei ole," ütles Tamm.

Küll on politsei Valgas läbi viinud kolm menetlust seoses riigipiiri ebaseadusliku ületamisega. "Ajal, mil eriolukorras on piirikontroll Eesti-Läti vahel ajutiselt taaskehtestatud, tohib piiri ületada üksnes selleks ette nähtud ajutiste piiripunktide kaudu," rõhutas politseijuht.

"Selles kriisis selgub, kui palju arvestavad Eesti elanikud üksteisega ning kui suur on nende isiklik vastutustunne. Oleme viirusepuhangu tõttu olukorras, kus iga lüli loeb ja kui keegi on hoolimatu, võivad kannatada ka paljud kõrvalised inimesed, sest kriis venib veelgi pikemaks. Palun püsige kodus, siis on lootust, et normaalne elurütm taastub peagi," ütles Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles