Maanteedel võib esineda libedust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tihe lume- ja lörtsisadu raskendab ka liiklusolusid.
Tihe lume- ja lörtsisadu raskendab ka liiklusolusid. Foto: arhiiv

Pärastlõunal maha sadanud lumi on maanteed muutnud kohati libedaks ning õhtune temperaatuuride langus suurendab libeduse tekke ohtu veelgi.

Maanteeameti teatel sadas pärastlõunal enne kella nelja lund Harju ja Lääne-Viru ning kohati ka Valga ja Võru maakonnas. Teekatted põhi-ja suurematel tugimaanteedel on tehtud libedusetõrjest valdavalt soolamärjad või soolaniisked. Sõidujälgede vahel esineb piirkonniti soolalumesegu.

Lumiste ja libedate teeoludega tuleb arvestada ka kõrvalmaanteedel.

Politsei rõhutab, et tekkinud lumevaalud võivad kõige enam mõjutada möödasõidul ning kuna möödasõit on liikluses üks riskantsemaid manöövreid, tuleb enne selle alustamist veenduda, et teeolud ning juhi oskused võimaldavad möödasõidu ohutult lõpuni viia.

Ilma enda ja oma masina võimeid tundmata tasub möödasõiduga pigem kannatlikult oodata. Samas tuleb jätta eessõitjaga piisav pikivahe, et tagantpoolt möödasõitu alustanud saaksid vajadusel oma sõiduritta tagasi reastuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles