Lätis on epideemia haripunkti oodata 25. aprillil (1)

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Läti tervishoiuminister Ilze Viņķele.
Läti tervishoiuminister Ilze Viņķele. Foto: Zane Bitere/LETA

Epidemioloogide ja nakkushaiguste arstide prognooside kohaselt on Lätis COVID-19 epideemia haripunkti oodata 25. aprillil, seetõttu ei kavatse Läti teiste Euroopa riikide piirangumeetmete leevendamisest hoolimata seda esialgu teha, ütles teisipäeval Läti tervishoiuminister Ilze Viņķele.

"Kui te kuulete, et austerlased või hipaanlased kavatsevad midagi leevendada, siis pidage silmas, et neis riikides on üliranged piirangud, seepärast on need isegi pärast leevendamist karmimad kui Lätis," ütles minister agentuuri BNS teatel.

"Kuigi raskete juhtude ja haiglasseviidute arv ei ole suur – haiglais on praegu 46 inimest, sealhulgas kolm raskes seisus, COVID-19 kätte on meil surnud aga viis inimest – kutsun teid üles teadvustama, et optimism peab esialgu olema ettevaatlik," sõnas Viņķele.

"Minu arvates tuleb tervisekontrolli ja ennetusmeetmeid jätkata ka pärast piirangute kaotamist kõikides riskirühmades, mitte üksi vanurite puhul, kel haigus kulgeb raskemalt," ütles minister.

Täpsemaid seiremeetmeid arutatakse omavalitsustega, sest elanikkonnarühmade abistamine on nende ülesanne. 

Samas ennustas Viņķele, et mõningad ohutusmeetmed säilitatakse ka pärast eriolukorra kaotamist, näiteks kaupluste desinfitseerimine ja ostlejatevoo hõrendamine.

Teadupoolest pikendati Lätis eriolukorda 12. maini.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles