Ravil olnud patsiente Põlva haiglas koju ei saadetud

Mati Määrits
, reporter
Copy
Kuna kinnitatud COVID-diagnoosiga patsiente Põlva haigla ei hospitaliseeri, on Margot Bergmanni sõnul põhirõhk pandud erakorralise meditsiini osakonna töö ümberkorraldamisele.
 sille annuk
Kuna kinnitatud COVID-diagnoosiga patsiente Põlva haigla ei hospitaliseeri, on Margot Bergmanni sõnul põhirõhk pandud erakorralise meditsiini osakonna töö ümberkorraldamisele. sille annuk Foto: Sille Annuk

Põlva haiglas peatati juhataja Margot Bergmanni sõnul koroonakriisi saabudes plaaniliste haigete vastuvõtt, kuid ühtegi juba ravil olnud patsienti koju ei saadetud. Juhuslik inimene hoones enam omapäi ringi liikuda ei saa, vereproove saab ajutiselt anda perearstikeskuses.

Mis on muutunud Põlva haiglas pärast eriolukorra kehtestamist?

Peatasime plaaniliste haigete vastuvõtu ning oleme loonud võimalusi, et tegeleda koroonahaigetega. Oleme korraldanud ümber majasisest tööd ning kaasanud personali ka tavapärasest erinevaid töid tegema. Kuna kinnitatud COVID-diagnoosiga patsiente Põlva haigla ei hospitaliseeri, oleme pigem tegelenud erakorralise meditsiini osakonna ümberkorraldamist, et selle viiruse kahtlusega patsiente oleks võimalik isoleerida ning samas saaksid abi ka need, kes saabuvad haiglasse näiteks mõne traumaga. Oleme alustanud kaugvastuvõttudega ja sisse viinud mitmel erialal e-konsultatsiooni võimaluse perearstidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles