Rõuge valda tüürima asunud Rein Loik on tippudega harjunud

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Kõige keerulisem on praeguses kriisis lastevanematel, kes peavad kõige muu kõrval ka laste e-õppega tegelema, leiab endine haridusminister Rein Loik.
Kõige keerulisem on praeguses kriisis lastevanematel, kes peavad kõige muu kõrval ka laste e-õppega tegelema, leiab endine haridusminister Rein Loik. Foto: Arvo Meeks

Tipuni jäi veel vaid kaks kilomeetrit, kuid raske südamega tuli pakkida asjad ja pöörduda tagasi, sest ilm Mount Everestil ei andnud lootust niipea need rängad kilomeetrid läbida ja ka puhkuse lõpp lähenes. Oli aasta 2003, kui koos võrulase Alar Sikuga üritas maakera lael ära käia tollane Tallinna lennujaama juht Rein Loik, kes aprilli algusest juhib Eesti kõrgeimate tippudega Rõuge valda.

Päris tühjade kätega tol kevadel kaks nädalat Everesti ülemises baaslaagris ilma paranemist oodanud Rein Loik siiski ei jäänud, sest tema kirka käis tipus ikkagi ära. «Selliseid kirkasid [millega tippu jõuti] sai selles ekspeditsioonis olla ainult kaks: üks Alar Siku käes ja teine Saulius Viliuse oma, aga Sauliuse käes olnud kirka oli tegelikult minu oma, sest tal õnnestus enda oma ära kaotada ja laenasin oma välja,» jutustab Rein Loik.

Koos Sikuga 2003. aasta 22. mail tippu jõudnud Saulius Vilius oli aumees ja tagastas kirka eestlasele ning nüüd seisab see Loigu saunas seinal. «Kui poiss vahel sellega tiigijäässe auku lõhub, siis ütlen, et ära jumala eest seda ära lõhu,» muheleb riistapuu uhke omanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles