Kuperjanovi jalaväepataljoniga liitusid erialarühmad

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Hetk Kuperjanovi jalaväepataljoni õppusest Kevadäike.
Hetk Kuperjanovi jalaväepataljoni õppusest Kevadäike. Foto: Kaitsevägi

Sel nädalal toimus Võru- ja Põlvamaal Kuperjanovi jalaväepataljoni õppus Kevadäike, kus esimest korda selle väljaõppetsükli jooksul osalesid ka pioneeri, tankitõrje ja luure erialaüksused.

Õppuse Kevadäike peamine eesmärk oli anda kompaniide juhtkondadele täiendavat lahingutegevuse juhtimise kogemust nii ründavate kui kaitsvate ülesannete täitmisel. Esimest korda selle väljaõppetsükli jooksul olid õppuse raamistikku integreeritud ka pioneeri-, tankitõrje- ja luurerühm, kes kuuluvad Kuperjanovi jalaväepataljoni poolt väljaõpetatava üksuse koosseisu.

«Lahingtoetusüksuste kaasamine on oluline pataljoni kui terviku lahinguvalmiduse saavutamiseks. Jalaväelased on seni pigem omaette tegutsenud, kuid nüüd kogevad nad ka seda, kuidas erialarühmad neid lahingus toetada saavad,» ütles õppuse juht major Vaido Siska.

Kevadäike oli Kuperjanovi jalaväepataljonile selle väljaõppetsükli viimane väliharjutus Lõuna-Eestis. Järgmisel nädalal on pataljon kaitseväe keskpolügoonil laskelaagris ning alates 25. aprillist algab samas kohas õppus Kevadtorm.

Õppusel Kevadäike osalenud kaks Kuperjanovi jalaväepataljoni ajateenijat, kes teisipäeva õhtul liiklusõnnetuses viga said, on paranemas. Üks neist viibib endiselt Tartu ülikooli kliinikumis, teine viiakse lähiajal Lõuna-Eesti haiglast edasisele ravile väeosa meditsiinikeskusesse.

2. jalaväebrigaadi koosseisu kuuluv Kuperjanovi jalaväepataljon on üks kaitseväe suurimaid väljaõppeüksuseid. Pataljonis saavad väljaõppe nii jalaväe-, miinipilduja- kui erinevatel lahingutoetuserialadel teenivad sõdurid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles