Vapper Timoša päästis Valga varjupaiga hullemast

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Vapper Timoša suutis Valga varjupaika sisse murdnud varaste tegevust olulisel määral takistada.
Vapper Timoša suutis Valga varjupaika sisse murdnud varaste tegevust olulisel määral takistada. Foto: Valga loomade varjupaik / Facebook

Eelmise nädala neljapäeva hommik algas Valga loomade varjupaiga töötajatele suure ehmatusega.

Öösel oli asutuse kontorihoone köögiaken lahti muugitud ning kapid-sahtlid laiali kistud. Vargad said saagiks seifis olnud kassaraha, mida oli veidi üle 100 euro.

Õnneks jäi alles annetuskast ja selle eest peavad varjupaiga töötajad pai tegema Timošale, kelle kodu on varjupaiga kontoris. Koer hakkas kodu kaitsma, kuigi varas üritas teda ilmselt mopiga eemale peletada. Seetõttu läks pahategijal kiireks.

Varjupaigas on valvekaamerad ja pikanäpumehed jäid asutuse töötajate sõnul ka videosalvestusele, mis on edastatud korrakaitsjatele. Politsei pressiesindaja Ragne Keisk kinnitas, et algatatud on väärteomenetlus.

Põhjus, miks Timoša kontoris elab, mitte aedikus nagu teised koerad, peitub varjupaiga juhataja Jana Juhkami sõnul tema raskes iseloomus. «Omadega on ta sõnakuulelik, aga külaliste tulles tuleb Timoša kinni panna: muidu võib ta neid hammustada. Ammugi ei tohi ükski võõras teda paitada, siis läheb ta lausa paanikasse.»

Varjupaika jõudis koerake kuus aastat tagasi pärast omaniku surma. Juba siis oli ta keskealine, seega on tegu üpris eaka loomaga. «Ega me teda ära anna. Ta enam ei harjukski uue omanikuga. Pealegi puges ta meile südamesse,» tunnistas Juhkam.

Asutusel on põhjust Timošale tänulik olla ka seetõttu, et tema kangelastegu äratas kogukonnas vastukaja ja mõnigi annetaja on selle järel varjupaigale oma abi pakkunud.

Siiski on varjupaigal praegu raske. Loomi võetakse tavalisest vähem. Samuti on alanud kassipoegade hooaeg. «Meil just üks ilus ja sõbralik emane tõi neli poega ilmale. Kasse on nii palju, et vajame hädasti hoiukodusid. Ja tore oleks, kui vähemalt pojad kiirelt kodu leiaksid,» avaldas Juhkam lootust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles