Valga lasteaed sai värske ilme

LEPM
Copy
Valga Kasekese lasteaia õuele paigaldati muu hulgas kiiged.
Valga Kasekese lasteaia õuele paigaldati muu hulgas kiiged. Foto: Valga vallavalitsus

Valga Kasekese lasteaia direktori Maila Rajametsa sõnul tegemistel lõppu ei paista ja lasteaia kollektiivi päevad on nüüd täidetud tavapärasest tööelust veidi erinevate askeldustega, kirjutab ta Valga valla Facebooki-lehel.

Kasekese kollektiiv on tööl igapäevaselt. «Õpetaja-abid teevad majandusjuhataja koordineerimisel korrastustöid nii sees kui väljas. Remondimees värvib maja välifassaadi – see oli küll plaanis teha suvel, kuid nüüd saime varem alustada. Töö pisut venib, kuna ilmad on heitlikud, aga tulemus on vägagi nähtav ja meie kauni maja ilu ja vastupidavuse säilitamise seisukohalt hädavajalik,» kirjutas Rajamets.

Möödunud nädalal paigaldati õuealale kiiged ja tasakaalurada. «Ei, see ei ole pidu katku ajal, kõik need asjad olid meil juba möödunud aasta lõpus kinni makstud ja raha selleks oli kokku hoitud juba 2018 aastal,» lisas Rajamets.

Lasteaia õpetajad ja õpetaja-abid käivad lisaks igal nädalal väikese koormusega tööle Walko lasteaia valverühma ja kui vajaduse suurenedes avatakse veel mõni rühm, siis graafiku alusel ka sinna. Lasteaia töötajad on olnud abiks ka kriisiolukorra teavitustöödel ja iganädalaselt kolmapäeviti Valga valla kooliõpilastele toidupakke jagamas.

Õpetajad suhtlevad laste peredega telefoni teel ja erinevaid muid kanaleid kasutades. Paljud rühmad on teinud omale Facebooki suhtlusgrupid, kus infot, huvitavaid tegevusi ja edusamme jagada. Näiteks kasvatavad ühe rühma lapsed kodudes taimi.

Õppeaasta lõpp läheneb ja koolieelikute rühma õpetajad teevad arenguvestlusi läbi Skype nende lastevanematega, kes selle variandiga on nõustunud. Täidetakse laste koolivalmiduskaarte ja tehakse aastakokkuvõtteid.

Õppealajuhataja ülesandel on õpetajad koostanud õuesõppe tegevuskavasid, analüüsinud ja täiendanud õppekava. Igal nädalal esitavad õpetajad õppealajuhatajale ja direktorile nädala tegevused: mida on tehtud, kellega suheldud, mis loenguid kuulatud, missugust õppe- ja ka muud kirjandust loetud. Läbi on viidud õpetaja-abide koosolek Zoom keskkonnas, tulemas on õpetajate koosolek.

Uuendatud saab ka Kasekese lasteaia fassaad.
Uuendatud saab ka Kasekese lasteaia fassaad. Foto: Valga vallavalitsus
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles