Ootamatult sagenesid kütusevargused traktoritest ja ehitusobjektidelt

LEPM
Copy
Aprillis võtsid vargad ootamatult sihikule traktorite ja ehitusmasinate paagis oleva kütuse.
Aprillis võtsid vargad ootamatult sihikule traktorite ja ehitusmasinate paagis oleva kütuse. Foto: shutterstock.com

Aprillis võtsid vargad ootamatult sihikule traktorite ja ehitusmasinate paagis oleva kütuse, näitab skandinaavia turvafirma Rapid Security häirestatistika.

"Viimase kahe nädala jooksul on Rapid Security häire- ja juhtimiskeskusesse tulnud ootamatult palju häireid kütusevarguse katsetelt," selgitas ettevõtte juhataja ja turvaekspert Vallo Põldma. "Varastatakse peamiselt traktoritest ja muust tehnikast ehitusobjektidel."

Kütusevargused ja varguskatsed pandi toime peamiselt Harjumaal, viimati nii Tallinnas kui Saue ja Anija vallas.  "Võimalik, et kütusevargused ehitustelt on seotud ka pandeemiakriisiga," tõdes Põldma. "Paljudel inimestel, eriti neil kes "mustalt" töötanud, on sissetulekud oluliselt vähenenud ning nõudlus odava kütuse järgi kasvab."

Lõviosa vargustest suutis turvafirma tõkestada tänu valveseadmetele juba enne toimepanemist. "Paraku on mitme varguse puhul ilmselt mängus ka "omade" käsi, sest kaamerad on varguse ajaks ära pööratud," lisas Põldma. "Tavaliselt see siiski ei aita, sest näiteks kaasaegne traktor annab häiret kohe, kui kütusetase paagis järsult langeb."

Viimase kuue aasta varavastaste süütegude statistika näitab, et tavaliselt saabub ehitustelt varastamise kõrghooaeg mais.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles