Omniva plaanib lõpetada Põlvas postikeskuse töö

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Omniva kojukanne. Pilt on illustratiivne.
Omniva kojukanne. Pilt on illustratiivne. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Omniva plaanib lõpetada Põlva postijaotuskeskuse tegevuse ja otsib hetkel linnas väiksemat äripinda. Usaldusväärse allika teatel võib Omniva tegevus tähendada, et posti hakatakse edaspidi laiali kandma Tartust ja Võrust – samuti kaob mõnigi töökoht ja võib kannatada posti kohaletoomise kiirus.

Omniva Põlva jaotuspunkt asub aadressil Kesk 42. Maja kuulub Põlva käsipalliklubile. MTÜ esindaja Andres Neeme kinnitas, et AS Eesti Post saatis reedel kirja, milles teatati, et leping soovitakse lõpetada, sest Põlvas otsitakse väiksemat pinda.

«Eesti Posti strateegia on saadetud e-kirja põhjal muutunud ning ettevõte otsib endale Põlvasse väiksemat pinda,» rääkis Neeme, kelle sõnul rendib Omniva praegu hoones ligikaudu 200 ruutmeetrit äripinda. «See on meie jaoks halb uudis ja näide sellest, kuidas väiksemates kohtades tegevust kokku tõmmatakse.»

Põlva vallavanema Georg Pelisaare sõnul puudub temal Omniva plaanide osas hetkel veel info. «Küll aga on vallale saadetud kiri, milles Omniva küsib Põlva vallavalitsuselt, kas vallal oleks neile pakkuda senisest väiksemat pinda,» lisas Pelisaar, kelle sõnul oli juttu ligikaudu 40-50 ruutmeetri suurusest äripinnast. «Mingit täpsemat selgitust ei antud.»

Kui Omniva peaks Põlvas oma tegevuse kokku tõmbama, oleks see vallajuhi sõnul järjekordne näide, kus teatud kohti üritatakse pehmelt öeldes mängust välja jätta. «See protsess on süvenenud ja selles protsessis on ka riik osaline,» lisas Pelisaar.

Kanepi vallavanema Piret Rammuli sõnul tähendaks Omniva plaan Põlva jaotuskeskus ära kolida nii mõndagi töötut. «Kõik Põlvamaa postivedajad ei hakka käima posti järel Tartus või Võrus, samuti võivad töötuks jääda posti sorteerijad,» lisas ta. «Tänasel päeval on töökohtade teema kõige valusam.»

«Peale selle võib muutuda teenuse kvaliteet,» lisas Rammul. «Me ei saa eeldada, et postiljon toimetab meile samaks ajaks kirja postkasti, kui ta peab selleks maha sõitma 15 kilomeetri asemel 50 kilomeetrit.»

Omniva meediasuhete juhi Mattias Kaivi sõnul puuduvad temal hetkel andmed, et Põlva jaotuskeskuse sulgemist puudutav informatsioon üheselt kinnitada või ümber lükata. Omnivas on teemat tema sõnul arutatud, kuid lõplikku otsust pole veel langetatud ja sulgemisest on hetkel veel vara rääkida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles