Spordibaasi saatus peaks selguma kuu lõpuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kääriku
Kääriku Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Tartu Ülikooli nõukogu otsuse kohaselt peab sihtasutus Tehvandi Spordikeskus esitama ülikoolile oma soovid Otepää vallas asuva 124hektarilise Kääriku spordibaasi maade kasutamiseks jaanuari lõpuks, kirjutas ajaleht Tartu Postimees.

Nõukogu täpsustas jõulueelsel istungil Kääriku spordibaasi kinnistu ümberkruntimise kava, mille kohaselt jaotatakse kinnistu kuni kümneks krundiks ning neist kaheksa antakse Tehvandi spordikeskus kasutusse.

Ülikooli rektor peab esitama 1. aprilliks nõukogule kinnitamiseks Tehvandi spordikeskusega sõlmitava lepingu Kääriku spordibaasi maade kasutamiseks kuni 50 aasta jooksul.

Ülikooli kantsleri Andres Liinati sõnul on ülikooli huvides anda kinnistud pikaajalisse kasutusvaldusesse, kuna ülikool pole seni suutnud Kääriku spordibaasi edukalt majandada.

Liinat märkis, et Otepää looduspargi piirangud ei võimalda rajada kahele loodavale krundile jooksu- või suusaradu, samas avaldas aga lootust, et ehk võtab spordikeskus ka need maad hoolimata piirangutest kasutusse.

Tartu Ülikoolile kuuluvast Kääriku spordibaasi kinnistust moodustab Kääriku järv ligi 20 hektarit, praegu koosneb kinnistu neljast katastriüksusest. Ülikooli nõukogu andis detsembri alguses loa jagada kinnistu kuni kümneks katastriüksuseks, neist kaheksa läänepoolset võivad minna kuni 50 aastaks Tehvandi spordikeskuse kasutusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles