Vanemad vabastati kohatasu maksmisest

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Põlva lasteaia mänguväljak.
Põlva lasteaia mänguväljak. Foto: Arvo Meeks

Põlva ja Räpina volikogu vabastasid lastevanemad eriolukorra tõttu lasteaia kohatasu maksmisest.

Sel nädalal istungit pidanud Põlva volikogu otsustas vabastada lastevanemad munitsipaallasteaedades 25-eurose lasteaia kohatasu maksmisest alates 16. märtsist. Vabastus on kuni Eestis kehtiva eriolukorra lõpetamiseni.

Muudatus tõi kaasa Põlva valla eelarve tulude vähenemise, mille täpne suurus sõltub eriolukorra lõpetamise ajast. Märtsikuu eest on esitatud vanematele kohatasu arved proportsionaalselt eriolukorra kestusega ehk poole kalendrikuu eest. Aprillikuu eest jääb vallal saamata 14 850 eurot.

Räpina volikogu otsustas sel nädalal, et alates 16. märtsist kuni eriolukorra lõpuni on lastevanemad vabastatud kohatasu maksmisest Räpina lasteaias Vikerkaar (13 eurot lapse kohta) ja Veriora lasteaias Õnneseen (5 eurot). Kohatasu ei tule lastevanematel maksta ka Mehikoorma lastehoius.

Kuigi Räpina valla lasteaedades on avatud valverühmad, ei rakendata kohatasu eriolukorra kestel ka nendele lastevanematele, kelle lapsed valverühmas käivad, kuna valverühma teenuse kasutajatel pole mõjuvatel põhjustel võimalik oma last koju jätta. Küll aga tuleb lasteaias käivate laste vanematel endiselt tasuda lapse toidupäeva maksumus, on kirjas valla kodulehel.

Vanemad on lasteaia kohatasu maksmisest eriolukorra ajal vabastatud ka nii mõneski teises Lõuna-Eesti omavalitsuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles