Läti jälgib leevenduste eel neli nädalat koroonakriteeriume (1)

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Läti tervishoiuminister Ilze Viņķele.
Läti tervishoiuminister Ilze Viņķele. Foto: Zane Bitere/LETA

Läti jälgib enne piirangute leevendamise otsustamist nelja nädala jooksul koroonaviiruse kriteeriume, ütles terviseminister Ilze Vinkele esmaspäeval usutluses Läti riigiraadiole.

Otsustavad kriteeriumid on nakatunute arv, uute juhtumite kasv või langus, hospitaliseeritute arv, raskete juhtumite arv ja võimalikud kolded. Spetsialistid soovitavad ministri sõnul arvestada ka viiruskordajat, mis näitab, kui palju inimesi üks haige on nakatanud, vahendab BNS.

Vinkele sõnul usub ta, et Lätis on nakatumine saavutanud kõrgpunkti. "On selge, et Covid-19 ei kao ja me peame sellega elama vähemalt sügiseni," ütles minister.

Vinkele lisas, et 12. mail, mis on eriolukorra praegune lõpptähtaeg, kõiki piiranguid kindlasti ei tühistata.

Lätis tuvastati laupäeva hommikust pühapäeva hommikuni kaheksa uut koroonaviirusse nakatunut, teatas haiguste ennetamise ja kontrolli keskus pühapäeval. Ööpäevaga tehti riigis 1874 koroonaviiruse testi.

Kokku on Lätis leidnud kinnitust 812 koroonaviirusse nakatumist. Haiglaravil oli eile 39 Covid-19 haiget, kellest kuus oli juhitaval hingamisel. Haiglast on välja kirjutatud 80 inimest, kokku on paranenud 267 haiget. Covid-19 on nõudnud Lätis 12 ohvrit.

Lätis kehtestati pandeemia tõttu eriolukord 13. märtsil, seda pikendati 12. maini.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles