Juhiloata mees põgenes Valgamaal politsei eest 180 km/h (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Politsei teisaldas Audi, mille roolis olnud 23-aastane juhiloata mees Keeni küla poe juurde maha jättis.
Politsei teisaldas Audi, mille roolis olnud 23-aastane juhiloata mees Keeni küla poe juurde maha jättis. Foto: Lõuna prefektuur

Valgamaal tuli politseipatrullil jälitada Audit, mis patrulli nähes kiirendas. Auto kiirus ulatus kohati 180 kilomeetrini tunnis.

«12. aprilli päeval märkasime Tsirguliina poole sõitmas Audit, mis patrullautot nähes kahtlaselt kiirendas. Järgnesime Audile, kuid sõidukijuht püüdis erinevaid teid pidi manööverdades aina põgeneda ega peatunud,» kirjeldas Valga patrullpolitseinik Ats Püvi.

Tagulas arvas sõidukijuht, et on politseinikud maha raputanud, kuid kui märkas uuesti vilkureid, hakkas taas kiirendama ning kasutas põgenemiseks kõrvalisi kruusateid. «Kiirus ulatus kohati kuni 180 km/h, mistõttu kaotasime vahepeal Audi silmist. Sangaste kandis andsid inimesed abistavat infot, et Audi oli kihutanud Keeni suunas. Leidsimegi sõiduki Keeni poe juurest, kuid auto juures ja lähistel kedagi ei olnud,» kirjeldas politseinik.

Asjaolude selgitamiseks teisaldas politsei sõiduki ning alustas menetlust. Peagi selgus, et roolis oli olnud 23-aastane juhtimisõiguseta mees, kes on ka varem tabatud juhtimisõiguseta juhtimiselt. «Ilmselgelt oli see ka põhjus, mis mees politseinikke nähes põgenes. Hoolimata sõiduki suurest mootorivõimsusest ei õnnestunud sõidukijuhil politsei eest pääseda ning seda paljuski tänu teistele liiklejatele, kes korrakaitsjatele abistavat infot jagasid,» oli Püvi inimestele tänulik.

Mehe suhtes alustati väärteomenetlust mittepeatumise ja juhtimisõiguseta juhtimise eest. Karistus on määramisel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles