Räpinlased valmistuvad palgakärpeks

Mati Määrits
, reporter
Copy
Räpina valla kultuurikeskuse juhataja Marge Trumsi kinnitusel väheneb kõigi kultuuritöötajate palk 1. maist 50 protsenti.
Räpina valla kultuurikeskuse juhataja Marge Trumsi kinnitusel väheneb kõigi kultuuritöötajate palk 1. maist 50 protsenti. Foto: Mati Määrits

Paljusid Räpina valla allaasutuste töötajaid ootab 1. maist ees palga vähendamine, näiteks kultuuritöötajad kaotavad poole senisest sissetulekust.

Ees ootavast palgalangetusest andis vallavalitsus allasutuste juhtidele teada kuu pärast eriolukorra kehtestamist, paludes nii palga kui töökoormuse arvestamisel lähtuda tegelikult töötatavast ajast ning hoolitseda samas selle eest, et inimestel säiliksid sotsiaalsed garantiid.

«Koolide abipersonalil saavad aprilli lõpuks tehtud heakorratööd. Kultuuri valdkonnas ei saa sündmusi korraldada ja muuseumid on külastajatele suletud. Asendustöödena plaanitud tegevuste nimekiri hakkab ammenduma. Töömahud on vähenenud ning sellest tulenevalt pole põhjendatud töötasu maksmine täiskoha eest,» võib vallavalitsuse istungi protokollist põhjendust lugeda. «Lisaks oleks see ebaõiglane nende inimeste suhtes, kes oma igapäevast tööd jätkata saavad. Arvestades maksulaekumiste väga tõenäolist vähenemist sellel aastal, on tarvis saavutada kokkuhoid, et vältida aasta lõpus raskemaid tagajärgi ning töökohtade koondamisi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles