Mesikäpad tegid rüüsteretki nii mesitarude kui silopallide kallale

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Kui kohalikke metsaotte seenelistel üldjuhul näha ei õnnestu, siis Venemaalt üle piiri rüüsteretkele tulnud Proša ja Poljaga kohtusid valgamaalased eelmise aasta suvel alatasa.
Kui kohalikke metsaotte seenelistel üldjuhul näha ei õnnestu, siis Venemaalt üle piiri rüüsteretkele tulnud Proša ja Poljaga kohtusid valgamaalased eelmise aasta suvel alatasa. Foto: Monika Kaur/Eesti Jahimeeste Selts

Eelmisel aastal langes Valga-, Võru- ja Põlvamaal karude rünnaku alla kokku 43 mesitaru ja seitse silorulli. Enamik kahjusid leidis aset Põlva- ja Valgamaal, kus on ka püsivam karude asustus. Võrumaal rüüstati vaid üht mesitaru, ütles keskkonnaameti looduskaitse peaspetsialist Tõnu Talvi.

Ta lisas, et Kagu-Eestis on viimastel aastatel mesilates tehtud pahateod püsinud samal tasemel: 2018. aastal rüüstati Põlva- ja Valgamaal kokku 27 ja 2017. aastal 49 mesitaru. Eestis tervikuna on mesikäppade tekitatud kahjud viimastel aastatel kasvanud: mullu rüüstasid nad 425 mesitaru ja üle 230 silorulli.

Hundid murdsid kolmes maakonnas kokku 92 lammast, mis on oluliselt vähem kui eelmistel aastatel keskmiselt, ütles Tõnu Talvi. Näiteks 2018. aastal murti samas piirkonnas 148, aasta varem 226 ja 2016. aastal 183 lammast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles