Piirivalvurid ajasid järvele läinud mehe jälgi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Lämmijärv. Foto on illustratiivne.
Lämmijärv. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Teisipäeva hommikul registreeris end väikelaevaga Lämmijärvele 1961. aastal sündinud mees, kes ei olnud õhuhämaruse saabudes end järvelt maha registreerinud.

Teadmine pikalt järvele jäänud kalurist, kel mobiiltelefon välja lülitatud, tegi piirivalvurid murelikuks, mispeale asusid piiriametnikud mehe asukohta selgitama.

Esmalt kontrolliti üle sadam, seejärel suheldi sadamavahi ja teiste inimestega kontrollimaks, kas keegi on kirjeldatud alust ja meest märganud randumas. Kuivõrd keegi mehest midagi ei teadnud, selgitati välja mehe lähikondsed ning nendega kontakti võttes ilmnes lõpuks, et mees on hilisõhtuks kenasti koju jõudnud ning viibis oma lähedaste juures.

Mees rääkis piirivalvuritele, et oli unustanud koju kiirustades oma järvelt naasmise registreerida, lisaks oli tal telefoni aku tühjaks saanud. Piirivalvurid selgitasid mehele piiriveekogul käitumise reegleid ning sedagi, et oma käitumisega oli mees riigipiiriseaduse vastu eksinud. Mees kutsuti mees järgmiseks päevaks asjaolude selgitamiseks piirivalvekordonisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles