Kutsikas kukkus auku, lõõris süttis tahm

LEPM
Copy
Päästjad tuld kustutamas. Foto on illustratiivne.
Päästjad tuld kustutamas. Foto on illustratiivne. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Viimase ööpäeva jooksul tuli päästjatel Lõuna-Eestis kustutada mitu põlengut. Võrumaal aga kukkus kutsikas vana kuivkäimla auku.

29. aprillil kella 17.00 ajal süttis Valga vallas Ringiste külas puiduhakkuris puiduhake ja hakkuri hüdrovoolikud ning juhtmed. Töölised võtsid suuremad leegid pulberkustutiga maha. Päästjad kustutasid põlengu lõplikult.

Kella 21.47 ajal teatati, et Otepää vallas Keeni külas süttis elumaja ahju ja korstna vahelises puhastamata lõõris tahm. Omanik summutas põlengut autost võetud pulberkustutiga. Päästjad eemaldasid tahmaluukide kaudu truubist hõõguvat šlakki ja tahma. Põleng sumbus ja tuleoht majale kõrvaldati. Päästjad andsid majaomanikule juhised kutsuda kiiremas korras korstnapühkija.

Kütteseadet lõhkuvate ja maja ohustavate tahmapõlengute ennetamiseks tuleb seadmeid järjepidevalt ja piisava tihedusega puhastada.

30. aprillil kell 7.16 teatati, et Võru vallas Voki külas kukkus kahekuune kutsikas vana kuivkäimla auku. Päästjad aitasid koerakese väikse augu kaudu välja ja lugesid omanikule sõnad peale, et ohtlik avaus kinni kaetaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles