Põlvamaal hukkus liiklusõnnetuses kaks inimest

LEPM
Copy

Põlva maakonnas Abissaare külas hukkus täna päeval juhtunud liiklusõnnetuses kaks inimest.

Häirekeskusele teatati kella 11.48 ajal, et Saverna-Pilkuse maantee kolmandal kilomeetril juhtus raske liiklusõnnetus. Esialgse info kohaselt tegi sõiduauto BMW 530D suurel kiirusel möödasõitu teisest autost, kui selle juht kaotas masina üle kontrolli ning sõitis lauges vasakkurvis teelt välja kraavi vastu puud.

Õnnetuse tagajärjel hukkusid BMWd juhtinud 27-aastane mees ja tagaistmel olnud 23-aastane naine. Sõidukis viibinud 22-aastane mees ja 18-aastane naine toimetati Tartu Ülikooli kliinikumi. Praeguse informatsiooni kohaselt on üks viga saanutest raskes seisus.

BMW juht omas vastava sõidukikategooria juhiluba. Mõlemad esiistmel istunud mehed olid turvavööga kinnitatud, kuid õnnetuspaigas viitas kõik sellele, et tagaistmel istunutel turvavööd kinnitatud ei olnud.

„Juhi joobe kohta annab täpsemad vastused ekspertiis. Samas on ta varemalt olnud politsei huviorbiidis seoses juhtimisõiguseta juhtimise, joobes juhtimise ja kiiruse ületamisega,“ rääkis Lõuna prefektuuri operatiivjuht Kristjan Tommingas.

Sündmuskohal olid õnnetuse hetkel teeolud head. Samas selgitas politsei, et BMW-l olid all rehvid, mis olid viimase piirini kulunud.

„Liikluses on alati tähtis valida sobiv sõidukiirus ning olla tähelepanelik. Möödasõit on üks ohtlikumaid manöövreid üldse, mistõttu ei tasu enda võimeid juhiroolis istudes üle hinnata. Möödasõiduks tuleb valida teelõik, kus nähtavus on hea ning veenduda, et manöövriga ei tekitataks täiendavat ohtu endale ja teistele liiklejatele,“ lisas Tommingas.

Liiklusõnnetuse asjaolud ja põhjused selgitab välja kriminaalmenetlus.

Lõuna Ringkonnaprokuratuuri abiprokuröri Triin Tumala sõnul alustati kriminaalmenetlust, et selgitada välja traagilise õnnetuse asjaolud. „Kahte noort inimest see tagasi ei too, ent kriminaalmenetlus annab vastuse küsimusele, mis viis nii raske õnnetuseni. Selgitame välja, kas juht oli kaine ning milline oli sõidukiirus õnnetuse hetkel,“ lisas prokurör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles