Lätis liigub positiivsete koroonatestide hulk tõusujoones (4)

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Lätis lisandus kaks koroonaviiruse diagnoosi saanud inimest. Foto on illustratiivne.
Lätis lisandus kaks koroonaviiruse diagnoosi saanud inimest. Foto on illustratiivne. Foto: Sander Ilvest

Lätis sai viimase 24 tunni jooksul kinnitust 17 uut koroonanakkuse juhtumit, seda on kaks korda rohkem kui päev varem, teatas haiguste ennetamise ja kontrolli keskus esmaspäeval.

Ööpäevaga tehti 1143 koroonaviiruse testi, kokku on riigis viidud läbi 65 464 testi. Nakkusjuhtumeid on Lätis kokku tuvastatud 896. 348 patsienti on terveks saanud ja 16 inimest on haigusele alla vandunud.

Viimase ööpäeva jooksul viidi Lätis uue koroonaviiruse tõttu kaks inimest haiglaravile. Esmaspäeva hommikul oli haiglates COVID-19 tõttu 34 patsienti, nendest 30 seisund oli keskmiselt tõsine ja nelja seisund on tõsine, vahendas BNS.

Haiglatest on koju lubatud 98 tervenenud inimest.

Eile teatati Lätis 8 uue koroovaviiruse juhtumist, üleeile aga vaid ühest. Kaugeleulatuvaid järeldusi taolisest mõne päeva võrdlusest mõistagi teha ei saa. Seda enam, et võrreldes Eestiga on Lätis viimasel paaril nädalatel tuvastatud viirusega nakatunute hulk olnud märksa kõikuvam.

Näiteks 23. aprillil teatati Lätis vaid 6 uuest nakatumisjuhtumist, järgmisel päeval aga oli neid 20. Kahel järgnenud päeval lisandus uusi tuvastatud nakatumisjuhtumeid vastavalt 8 ja 6, 28. aprillil aga jällegi 18. Kuu kahel viimasel päeval teatati vastavalt 9 ja 12 uuest juhtumist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles