Peaminister Ratas külastas õppust Kevadtorm

LEPM
Copy
Peaminister sai ülevaate Kevadtormi hetkeseisust ning seal osalevate ajateenijate, tegevväelaste ja liitlaste tegevusest.
Peaminister sai ülevaate Kevadtormi hetkeseisust ning seal osalevate ajateenijate, tegevväelaste ja liitlaste tegevusest. Foto: Kaitsevägi.

Peaminister Jüri Ratas ütles õppust Kevadtorm 2020 külastades, et meie Kaitsevägi on oodatult kõikideks olukordadeks valmis.

„Kaitsevägi võttis viiruse puhkedes kasutusele läbimõeldud ja tõhusad meetmed selle leviku tõkestamiseks. Need võimaldasid nii erandlikus olukorras jätkata siiski tõhusat väljaõpet ja iseseisva kaitsevõime arendamist,“ lausus ta.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel külastas Ratas õppuse juhtimispunkti Kaitseväe keskpolügoonil, kus sai 1. Jalaväebrigaadi ülema kolonel Vahur Karuse juhtimisel ülevaate Kevadtormi hetkeseisust ning seal osalevate ajateenijate, tegevväelaste ja liitlaste tegevusest. Lisaks kohtus ta reserviks ettevalmistatava 13. jalaväepataljoni sõduritega ning jälgis lahinglaskmisi.

„Ajateenijatele on Kevadtorm lõpueksam ning seepärast on selle toimumine ka vähendatud mahus äärmiselt oluline. Hea meel on näha, et kõik osapooled võtavad õppust niivõrd tõsiselt. See annab kindlustunde, et viiruse põhjustatud muredest hoolimata on Eesti julgeolek tagatud,“ sõnas Ratas.

Peaministri sõnul on Kaitsevägi ja Kaitseliit olnud oluliseks abiks koroonakriisi leevendamisel. Kaitsevägi saatis välihaigla Kuressaarde ja on aidanud teisi asutusi isikukaitsevahenditega. Kaitseliitlased kaasati PPA toetuseks piirikontrolli taastamisse, üle Eesti on erinevates paikades ja asutustes abiks olnud üle 300 naiskodukaitsja.

25. aprillist 8. maini vältav õppus Kevadtorm toimub 17. korda ning viiakse läbi Kaitseväe keskpolügoonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles