Läti elanikud kipuvad ohutunnet minetama

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Tervishoiuminister Ilze Viņķele sõnul on raske öelda, kuidas tuvastatud haigusjuhtude arv koroonapiirangute leevendamist mõjutab.
Tervishoiuminister Ilze Viņķele sõnul on raske öelda, kuidas tuvastatud haigusjuhtude arv koroonapiirangute leevendamist mõjutab. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Inimeste suhtumine koroonapandeemia tõttu kehtestatud piirangutesse maipühade ajal tekitab muret, et kas neid võib ikka leevendada, sest ükskõik kuhu vaadates tundus, et inimesed on otsustanud need ise tühistada, ütles Läti peainfektsionist Uga Dumpis teisipäeval raadiole.

Ta märkis, et üldine olukord ei ole oluliselt muutunud, haigestunute arv kõigub päev-päevalt, seetõttu peab piirangute tühistamisega olema ettevaatlik, sest see võib tuua haigestunute arvu järsu suurenemise, vahendab BNS.

"On mitu mõtet, kuid me näeme, et inimeste suhtumine kehtestatud piirangutesse tekitab kõhklusi nende ülevaatamise suhtes. Me esitame oma soovitused, kuid otsuse langetab valitsus, ma ei taha seda ennustama hakata," ütles Dumpis.

Tervishoiuminister Ilze Viņķele on öelnud, et raske on öelda, kuidas tuvastatud haigusjuhtude arv koroonapiirangute leevendamist mõjutab.

Ta märkis, et tuvastatud on küllalt palju ühes asutuses nakatumise juhtumeid ja seda tehti sihikindla testimise tulemusel. Sellist testimist jätkatakse.

Kuigi maipühade ajal ei viidud COVID-19 tõttu kedagi haiglasse ja päev oli üheainsa nakatunuga väga lootustandev, ei pruugi see jääda püsivaks suundumuseks, ütles Viņķele.

Lätis ei registreeritud viimase ööpäevaga ühtegi uut koroonanakkuse juhtu, kuigi testiti 686 inimest, selgus haiguste kontrolli ja ennetuse keskuse teisipäevastest andmetest.Suri üks eakas COVID-19 patsient, surmade arv tõusis sellega 17-ni.

Lätis on tuvastatud 896 koroonanakkust. Esmaseid teste on tehtud 66 150.

Haiglates on 33 COVID-19 patsienti, neist neli on raskes seisundis.

Riigis lõpeb kord juba pikendatud erakorraline olukord 12. mail. Sellel nädalal peaks selguma, kas seda pikendatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles