Festival Võnge lükkub edasi

LEPM
Copy
Kõik seni välja kuulutatud artistid on lubanud kaasa lüüa ka tuleval suvel.
Kõik seni välja kuulutatud artistid on lubanud kaasa lüüa ka tuleval suvel. Foto: Festival Võnge

Juba kahe kuu pärast pidi Eesti ainus rändav kultuurifestival Võnge jõudma Tõrva valda Mulgimaal. Täna teatasid aga korraldajad, et seoses ülemaailmse kriisiga lükatakse festival aasta võrra edasi. 

Võnge 2021 toimub järgmisel suvel – reedel ja laupäeval, 2. ja 3. juulil. Samaks jääb tänavusele festivalile planeeritud toimumiskoht, milleks on Mulgi elamuskeskus Sooglemäel.

Kõik seni välja kuulutatud artistid on lubanud kaasa lüüa tuleval suvel: Kakkmaddafakka (Norra), Hang Massive (UK/Rootsi), Erki Pärnoja, Tora (Austraalia), Mari Jürjens, Carnival Youth (Läti), Egert Milder, Jarek Kasar, Reinis Jaunais (Läti), I Wear* Experiment, Riffarrica, Catapulta, Ellip, Kreatiivmootor, Seltskond Pargis, Worn Öut. Lisaks saab sügisel-talvel teatavaks veel ligi paarkümmend esinejat, kes samuti festivalil üles astuvad.

“Kuigi tänaseks on ametlikult keelatud kõik üritused vaid kuni juuni lõpuni, oleme otsustanud juuli alguses toimuma pidanud Võnke siiski aasta võrra edasi lükata,” teatas festivali peakorraldaja Tarmo Sikk. “Võiksime küll ära oodata valitsuse ametliku suurürituse definitsiooni ja juhinduda oma edasistes tegevustes sellest, kuid sisuliselt ei muudaks taoline määratlus ju suurt midagi. Pidada loetud päevad pärast igasuguste ürituste korraldamise keeldu festival (mitme)tuhande inimese osavõtul oleks ilmselgelt vastutustundetu. Meil ei ole vähimatki huvi riskida festivalikülastajate ja nende sõprade-sugulaste tervisega ega saada tuntuks kui festival, millest sai alguse “teine laine”. Ja õigustus, et korraldamiseks oli luba olemas, poleks sellise stsenaariumi puhul just kuigi lohutav.”

Samuti toob Sikk välja olukorra ebaselguse: “Kuna Võnge pidi toimuma juba vähem kui kahe kuu pärast, oleks igasuguste oluliste muudatuste ellurakendamiseks täna viimane aeg. Paraku valitseb aga siiani mitmel tasandil tohutu määramatus. Kas ja millistel tingimustel võib juulis üritusi korraldada? Kas ja milliste riikidega ja millal avatakse piirid ja taastatakse lennuühendused? Kas ja kui varmad on inimesed valmis vahetult pärast ürituste korraldamise piirangu kadumist festivale külastama? Milline on garantii, et epidemioloogiline olukord ei halvene ja juba kaotatud piiranguid ei taastata?”

Ostetud festivalipassid on võimalik tagasi müüa, kuid korraldajad toovad välja kaheksa põhjust, miks seda mitte teha. Nii näiteks kehtivad selleks aastaks ostetud piletid automaatselt järgmise aasta festivalil. Ning isegi kui festival tuleks järgmisel suvel taas edasi lükata või ära jätta, on piletiomanikul täielik õigus raha tagasi saada.

Kes aga ikkagi soovib oma pileti ikkagi tagasi müüa, siis seoses kehtiva eriolukorra ning kaasneva koormusega ei menetle Ticketeri klienditugi üksikpöördumisi, mis puudutavad piletite tagasiostu. Elektroonilise avalduse antud sündmuse piletite ostusumma tagastuseks saab esitada aadressil → https://www.ticketer.ee/refund/

Tagastusavaldusi saab esitada 14 kalendripäeva jooksul alates 7. maist 2020.

Iga kord uues looduskaunis paigas toimuvat Võnget tuntakse selle harukordselt mõnusa atmosfääri poolest. Ajapikku on festival kogunud üha suuremat populaarsust. Kui kõige esimesel, kinnisel üritusel aastal 2015 oli külastajaid vaid saja kanti, siis möödunud suvel sai Altja rannakülas aset leidnud kahepäevasest melust osa juba 14 korda suurem publik ehk ligikaudu 1400 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles