Noored sattusid kogemata võõrasse riiki

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Matkarada Lõuna-Eestis. Foto on illustratiivne.
Matkarada Lõuna-Eestis. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Teisipäeval kella 18.20 paiku pidasid piiriäärsel alal patrullinud kaitseliitlased Võrumaal Rõuge vallas kinni kaks matkarajal liikunud ning ekslikult üle piiri sattunud inimest.

Üle piiri sattunuile selgitati hetkeolukorda, piiri kulgemist ning muuhulgas tehti neile ka suuline hoiatus. Peale selgitustööd paluti matkajatel hoolsam olla ning seejärel suunati nad turvalisemasse piirkonda sportima.

Võru piirkonnapolitseiniku Hans Saarniidu sõnul oli tegu Eesti noortega, kes olid Tartust sinna piirkonda matkama tulnud ning matkarajal olles kogemata sattunud Läti poolele.

Märgates, et on vist eksikombel naaberriigi territooriumile sattunud, keerasid nad ümber ja suundusid tagasi oma algse sihtkoha poole ning siis jäidki noored kaitseliitlastele silma. Kaitseliitlased pidasid nad kinni ning kutsusid sündmuskohale asjaolusid selgitama ka politsei.

"Politseinikele tunnistasid noored ise, et olid matkahoos sattunud üle piiri, nad vabandasid ning mõistsid, et nende hooletus ja tahtmatu ebaseaduslik piiriületus võinuks kaasa tuua ka oluliselt karmima karistuse kui suuline hoiatus ja üksikasjalik selgitustöö seda sel korral oli," tõdes Saarniit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles