Politsei valede rehvide eest trahvima ei kiirusta

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Rehvivahetus peaks praeguseks kõigil juba tehtud olema.
Rehvivahetus peaks praeguseks kõigil juba tehtud olema. Foto: Elmo Riig

Kuigi maikuu esimesest päevast on Eestis naastrehvidega sõit taas keelatud, ei ole politsei sel kuul Kagu-Eestis kedagi veel valede rehvide kasutamise eest karistanud.

Kagu politseijaoskonna politseikolonelleitnant Madis Soekarusk ütles, et tänavapilt on valdavalt hea: enamus autoomanikke on rehvivahetuse juba ära teinud.

"Rehvide seisukorda kontrollib politsei igapäevase liiklusjärelevalve käigus ning kui kellelgi ei ole mõnel põhjusel veel rehvivahetust õnnestunud ette võtta, piirdub politsei esiti tähelepanu juhtimise ja hoiatusega. Hilisemalt võib kaasneda aga juba väärteomenetlus, mis tähendab kuni 200-eurost rahatrahvi," täpsustas ta teisipäeval. "Neil maikuu päevadel ei ole politsei Kagu-Eestis pidanud trahvisedelit välja kirjutama. Loodetavasti see ka jääb nii, et inimesed ise hindavad oma ohutust, sõites rehvidel, mis on vastavaks ilmastikuks ette nähtud ning aitavad autot maksimaalselt kontrollida."

Naastrehvidega sõitmine on Eestis taas lubatud 15. oktoobrist. Talverehvide kasutamine Eestis on kohustuslik alates 1. detsembrist. Naastudeta talverehvidega ehk lamellrehvidega tohib sõita aastaringselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles