Võrumaa juurtega bänd avaldas debüütalbumi

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Ansambli Yriel praegune koosseis. Ivo Laanelind (vasakul) ja Margus Traumann.
Ansambli Yriel praegune koosseis. Ivo Laanelind (vasakul) ja Margus Traumann. Foto: Fengarm

Aprillis kaks singlit üllitanud Võrumaa juurtega progressiivse metal’i bänd Yriel avaldas kuueloolise debüüt-EP "In Retrospect".

Bändi asutaja, Võru ansambliga Tankist kuulsust kogunud kitarrist Ivo Laanelind rääkis, et mõni lugu on kirjutatud juba kolm-neli aastat tagasi, kuid varasemates bändides polnud sellele muusikale väljundit. "Lõpuks oligi vaja luua uus bänd, mis kindlasti hõivab Eesti muusikamaastikul seni täitmata niši."

Laanelinnu sõnul on kuulajad singlite põhjal loonud paralleele artistidega nagu System of a Down, Nevermore ja Mastodon, kelle fännidele võikski ka Yriel hästi sobida. "Oleme teinud tööd, et kõlada just nagu Yriel, kuid ka sellised võrdlused on tänuväärsed, abistamaks õigeid inimesi meid üles leidma."

Bipolaarsusse kalduvad laulutekstid ulatuvad pompoossetest oodidest ülikriitiliste mõtisklusteni. Plaadile sõnad ja vokaalmeloodiad kirjutanud ning need sisse laulnud Kris Kirs tõdes, et albumi õhustikku kujundavad ebakindlus ja närvipinge. "Mõnel juhul ennastsüüdistavate õiendustena, teistel kordadel lugudena välja mõeldud petistest ja kassikullaärimeestest, kel sihiks ümber suunata inimeste valitud radu. Käsikäes muutlike ja progressiivsete instrumentaalosadega sünnib perfektne kaos, milles pole võimalik täpselt ette teada, mis igal lool veel varuks on."

Yriel jätkab ka uue laulja ning trummari otsinguid. Kandideerida soovijad peaksid saatma bändile e-kirja või võtma ühendust Facebookis.

Yrieli hetkekoosseisu kuuluvad kitarrist Ivo Laanelind ja samuti Tankistist, aga ka Loitsust tuttav bassist Margus Traumann. Albumil tegid kaasa ka laulja Kris Kirs ning trummar Tanel Palmroos. Plaadi miksis ja masterdas Risto Virkhausen, kujundas Fengarm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles